ΕΛΜΕΚΙ: Υπόμνημα Αλληλεγγύη στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ υπογράφει, μαζί με άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις, το υπόμνημα αυτό. Βρισκόμαστε για πολλά χρόνια σταθερά στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού και εκφράζουμε έμπρακτα τη διεθνιστική μας αλληλεγγύη, παλεύοντας για τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής.

Σήμερα, 48 χρόνια από την επίθεση του Ισραήλ το 1967 και την κατοχή στη Λωρίδα της Γάζας, στη Δυτική Όχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ καταδικάζουμε αποφασιστικά τα εγκλήματα του ισραηλινού κράτους και ενισχύουμε την πάλη μας για τη στήριξη του δίκαιου αγώνα του παλαιστινιακού λαού.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει και αντιπαλεύει:

– Την πολιτική των ΗΠΑ και της ΕΕ που στηρίζουν την επιθετικότητα του Ισραήλ κατά του παλαιστινιακού λαού και εξισώνουν το θύμα με τους θύτες.

– Την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που συνεχίζει το δρόμο των προηγούμενων κυβερνήσεων και αναβαθμίζει πολύμορφα τις πολιτικές, οικονομικές και στρατιωτικές σχέσεις της με το Ισραήλ, συμμετέχει σε κοινές στρατιωτικές ασκήσεις.

Η οργάνωσή μας απαιτεί από την ελληνική κυβέρνηση:

  • Να σταματήσει τις στρατιωτικές ασκήσεις και να ακυρώσει τις πολιτικές, οικονομικές και στρατιωτικές συμφωνίες με το Ισραήλ.
  • Να αναγνωρίσει άμεσα το παλαιστινιακό κράτος ως κράτος-μέλος του ΟΗΕ.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση του Ισραήλ:

  • Τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής και τη δημιουργία ανεξάρτητου, βιώσιμου και κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους, δίπλα στο Ισραήλ, στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
  • Το γκρέμισμα του απαράδεκτου τείχους που διαχωρίζει την Ιερουσαλήμ, τη Δυτική Όχθη και τη Γάζα.
  • Τον άμεσο τερματισμό των εποικισμών και την αποχώρηση των εποίκων.
  • Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων στο Ισραήλ.
  • Την επιστροφή των Παλαιστινίων προσφύγων στις εστίες τους σύμφωνα με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Συνεχίζουμε και δυναμώνουμε τη διεθνιστική πάλη και αλληλεγγύη στο δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού.

Αργοστόλι 9/07/2015

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

 

Ο Οργανωτικός Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης Φαρακλός Βαγγέλης
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις