Νίκος Νικολόπουλος στην ΕΡΤ : Ο Γ. Γιακουμάτος αποχώρησε από το πάνελ

Ο Γραμματέας της ΚΟ των ΑΝΕΛ Νίκος Νικολόπουλος στην ΕΡΤ
ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ Ο ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ ΦΥΓΟΜΑΧΗΣΕ…

Ο Γ. Γιακουμάτος «ετράπη σε «άτακτον φυγή» μην αντέχοντας να ακούσει για τις παρακαταθήκες του Εθνάρχη που σήμερα κάποιοι τις αρνούνται»
Στην ΕΡΤ διασταύρωσαν τα ξίφη τους δυο πολιτικοί εκφραστές της κοινωνικής λαϊκής κεντροδεξιάς, «σάρκα από την σάρκα» της Καραμανλικής παράταξης. Ο Νίκος Νικολόπουλος που από ιδρύσεως της Ν.Δ υπηρετεί το χώρο της κεντροδεξιάς έχοντας εκλέγει 10 φορές Βουλευτής της και επί χρόνια μέλος της πολιτικού Συμβουλίου (ανωτάτου οργάνου της Ν.Δ) μεταξύ άλλων είπε:
«Κανένας δεν μπορεί να πει ότι είναι μεγαλύτερος ευρωπαϊστής από εμάς που ξεκάθαρα προερχόμαστε από τον χώρο του ριζοσπαστικού κοινωνικού φιλελευθερισμού και που σε άλλες δύσκολες εποχές, δώσαμε αγώνες για να στηρίξουμε την ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας και το μεγάλο όραμα του Εθνάρχη, Κωνσταντίνου Καραμανλή. Θυμίζω όμως ότι ο Εθνάρχης, όταν χρειάστηκε να υπερασπιστεί το δίκαιο της πατρίδας, χωρίς να λιποψυχήσει, οδήγησε την Ελλάδα εκτός του στρατιωτικού σκέλους του ΝΑΤΟ, επειδή η συμμαχία δεν αντιτάχθηκε στην τουρκική προέλαση στην Κύπρο.
Σήμερα εμείς όχι μόνο δεν θέλουμε την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και την Ευρώπη, αλλά να είστε βέβαιοι πως θα στην πρώτη γραμμή του αγώνα εάν ποτέ τεθούν τέτοια ζητήματα. Το δημοψήφισμα ζητάει απλά και μόνο τη συναίνεση ή την αντίθεση του λαού στη μνημονιακή πρόταση που κατέθεσαν οι δανειστές και την οποία η κυβέρνηση του Α. Τσίπρα δεν θα είχε λαϊκή νομιμοποίηση για να την υπογράψει.
Επειδή δεν αντέχουµε πλέον να βλέπουµε την ελληνική κοινωνία να καταρρέει υπό το βάρος µιας ανελέητης συνέχισης των πολιτικών λιτότητας, που αποδεδειγµένα οδηγούν την οικονοµία ολοένα και βαθύτερα σε ένα φαύλο κύκλο ύφεσης από τον οποίο δεν πρόκειται να εξέλθει ποτέ.
Επειδή πιστεύουµε ότι η αρνητική ψήφος στις προτάσεις των δανειστών αποτελεί ίσως την τελευταία ευκαιρία να ανακτήσει ο λαός µας τη θανάσιµα πληγωμένη του αξιοπρέπεια, αντιστεκόµενος σε ταπεινωτικές πιέσεις που απροκάλυπτα θέτουν σε αµφισβήτηση την ίδια την αρχή της λαϊκής κυριαρχίας.
Επειδή η υπερίσχυση του «ναι» νομιμοποιεί αυτόματα και τα μνημόνια του παρελθόντος και όλες τις προκύψασες αντισυνταγματικές πράξεις, και επι πλέον καθιστά ανενεργά τα πορίσματα των Επιτροπών Αλήθειας και Μνημονίων. Έτσι ούτε το χρέος θα μπορούμε να καταγγείλουμε ως μη νόμιμο, μη βιώσιμο και απεχθές, με στόχο της διαγραφή του, ούτε βεβαίως θα υπάρξει έλεγχος, πολλω μάλλον τιμωρία, για όσους μας ενέπλεξαν με συνείδηση σε μια τέτοια κατάσταση.
Επειδή μιλάμε για ισάξια μέλη στην Ε.Ε, εάν αυτό εννοούμε ε! τότε δεν πρέπει να επιτρέπουμε να μας λένε οι άλλοι πως να συμπεριφερθούμε ή να μας κλείνουν για αντίποινα τις τράπεζες, εκμεταλλευόμενοι το κοινό μας νόμισμα, για να καταλάβουμε ότι βρισκόμαστε υπό κηδεμονία και ότι ΜΟΝΗ επιλογή έχουμε να αναπαράγουμε ως όχλος, την εντολή του αυτόκλητου κηδεμόνα μας (κηδεμόνα έχουν οι ανήλικοι και οι υστερούντες νοητικά).
Θα στηρίξουμε το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της Κυριακής, όχι ως μία επίδειξη τυφλού και άγονου πατριωτισμού, αλλά ως ελπίδα για μία βιώσιμη και έντιμη συμφωνία. Απέναντι στον Σόϊμπλε, τον Ντάϊσελμπλουμ και τον Γιούνκερ, τη Δευτέρα δεν πρέπει να είναι μόνος του ο Τσίπρας, αλλά όλος ο ελληνικός λαός. Αυτό είναι το νόημα του δημοψηφίσματος. Εμείς οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, μαζί και οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες να στηρίξουμε το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της Κυριακής, όχι ως μία επίδειξη τυφλού και άγονου πατριωτισμού, αλλά ως ελπίδα για μία βιώσιμη και έντιμη συμφωνία. Απέναντι στον Σόϊμπλε, τον Ντάϊσελμπλουμ και τον Γιούνκερ, τη Δευτέρα δεν πρέπει να είναι μόνος του ο Τσίπρας, αλλά όλος ο ελληνικός λαός. Αυτό είναι το νόημα του δημοψηφίσματος.
Θα ψηφίσουµε ΟΧΙ επειδή είµαστε υπέρ της Ευρώπης – της Ευρώπης του Διαφωτισµού και του ορθού λόγου, της συνεννόησης και της συνεργασίας, της Δηµοκρατίας και του κοινωνικού κράτους, των αρχών της ελευθερίας, της ισότητας, της αλληλεγγύης και της πνευµατικής προκοπής».
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις