Ε.Α.Σ. : Προσοχή στα Γεωργικά Φάρμακα

O E.A.Σ. συνιστά στον επαγγελματία αλλά και στον ερασιτέχνη Κεφαλλονίτη και Θιακό Ελαιοπαραγωγό, Αμπελουργό, Κηπευτικοπαραγωγό και Δενδροκαλλιεργητή την ορθή χρήση φυτοπροστατευτικών προϊόντων.

Ως γνωστό, τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται στις αγροτικές καλλιέργειες για την καταπολέμηση εχθρών και ασθενειών είναι ισχυρά δηλητήρια. Πριν από κάθε εφαρμογή ο παραγωγός οφείλει να :
1.Διαβάζει προσεκτικά την ετικέτα εφαρμόζοντας τις οδηγίες κατά την χρήση.
2.Κατά την παρασκευή και την εφαρμογή του ψεκαστικού υγρού να χρησιμοποιούνται γάντια, φόρμα εργασίας, ειδική μάσκα, γυαλιά, καπέλο και μπότες.
3.Το άνοιγμα της συσκευασίας να γίνεται προσεκτικά αποφεύγοντας διαρροές και πιτσιλιές.
4.Να γίνεται τριπλό ξέπλυμα των κενών συσκευασιών και απόρριψη του νερού στο βυτίο που θα παρασκευαστεί το διάλυμα προσέχοντας να μην πετάμε τις άδειες συσκευασίες στον αγρό, στα ρυάκια ή αρδευτικά κανάλια ή στους κάδους.
5.Πλήρης καθαρισμός των ατομικών μέσων προστασίας μετά από κάθε χρήση.

Ο Ε.Α.Σ. τονίζει ότι βασικός στόχος είναι η ποιότητα των εκλεκτών ντόπιων παραγόμενων προϊόντων προς όφελος του καταναλωτή και οικονομικό κέρδος για τον Κεφαλλονίτη και Θιακό παραγωγό, αλλά και η φροντίδα για την υγεία του μέσω της ορθής χρήσης φυτοπροστατευτικών προϊόντων, καθώς και η μέριμνα για το περιβάλλον των Νησιών μας και την αειφόρο ανάπτυξή τους.

Από τον Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις