Παράσταση διαμαρτυρίας από την ΕΛΜΕΚΙ σε Περιφέρεια

Παράσταση της ΕΛΜΕ – ΚΙ και της Ένωσης Γονέων Κεφαλονιάς, μαζί με εκπροσώπους 15μελών μαθητικών συμβουλίων, έγινε στην Περιφέρεια και υπήρξε συνάντηση με τους Περιφερειακούς Συμβούλους του Νομού.

Οι φορείς απαίτησαν:

  1. Κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό με μόνιμους μαζικούς διορισμούς, αφού διαφαίνεται ότι θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα για τη νέα σχολική χρονιά.
  2. Σύγχρονες ασφαλείς δημόσιες σχολικές υποδομές με πέντε νέα σχολικά συγκροτήματα στη β΄βάθμια και προτεραιότητα εκείνο του Ληξουρίου. Καμία ανοχή στη λεγόμενη «ομαλοποίηση» της κατάστασης των σεισμοπλήκτων και καμία αποδοχή της πολιτικής για επιστροφή στα παλιά κτίρια με μικροεπισκευές και χωρίς ανταπόκριση στους σύγχρονους αντισεισμικούς κανόνες. Ακόμη και αναγκαίες παρεμβάσεις (σκάλες διαφυγής, προαύλια κλπ) δεν έχουν γίνει ή δρομολογηθεί σε πολλές περιπτώσεις. Να σταματήσει ο εμπαιγμός και να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις που ανακοινώθηκαν για το συγκρότημα στο Φαραώ. Να ενημερώσει υπεύθυνα η Περιφερειακή Αρχή για το ζήτημα.
  3. Εδώ και τώρα να ξεκινήσουν οι ουσιαστικοί αντισεισμικοί έλεγχοι και να υλοποιηθεί η σχετική δέσμευση της Περιφερειακής Αρχής.
  4. Κανένα παιδί χωρίς μεταφορά – άμεση κατάργηση της ΚΥΑ που υλοποιεί η Περιφέρεια.
  5. Επαρκής κρατική χρηματοδότηση στις σχολικές επιτροπές για να λειτουργήσουν τα σχολεία καλύπτοντας το 100% των αναγκών τους. Άρση της δέσμευσης των ταμειακών διαθέσιμων των ΟΤΑ. Καταγγέλθηκε το γεγονός ότι η Περιφερειακή Αρχή Ιονίων Νήσων (ΣΥΡΙΖΑ) έχει προχωρήσει στην παράδοση των ταμειακών διαθέσιμων.

Τέλος, εκφράστηκε η αλληλεγγύη στον αγώνα των καθαριστριών για μόνιμη σταθερή εργασία και η σημασία που έχει αυτό για τη σχολική υγεία. Οι μαζικοί φορείς τόνισαν ότι είτε με το μνημόνιο των δανειστών είτε της κυβέρνησης το δικαίωμα σε αποκλειστικά δημόσια δωρεάν ενιαία παιδεία θα υποστεί χτύπημα.

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι του Νομού τόσο από τη συμπολίτευση όσο και από την αντιπολίτευση (ΝΔ) επικαλέστηκαν αναρμοδιότητα στα ζητήματα αυτά και δήλωσαν αδυναμία για πρακτική συνεισφορά στη λύση τους.

ΕΛΜΕ και Ένωση Γονέων τόνισαν πως θα δυναμώσουν τον αγώνα και ότι τα σενάρια εγκλωβισμού και ενσωμάτωσης του λαϊκού κινήματος δεν θα περάσουν.

Ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς (ΝΔ) απουσίαζε μαζί με τον υπεύθυνο Αντιδήμαρχο, παρά το γεγονός ότι η παράσταση είχε δημοσιοποιηθεί επανειλημμένα, κάτι που είναι απαράδεκτο.

Αργοστόλι 29/06/2015

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

 

Ο Οργανωτικός Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης Φαρακλός Βαγγέλης
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις