Μεγάλο το ενδιαφέρον των Σέρβων για την Κεφαλονιά

Η Κεφαλονιά συμμετείχε στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στη Σερβία όπου υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον από την γειτονική βαλκανική χώρα για την Ελλάδα και συγκεκριμένα για το νησί μας.

Οι Σέρβοι γνωρίζουν πολύ καλά την Κεφαλονιά καθότι στο παρελθόν το νησί μας έδειξε για άλλη μία φορά το κοινωνικό του πρόσωπο προσφέροντας απλόχερα στέγη, φαγητό και φροντίδα στα παιδιά που ζητούσαν καταφύγιο κατά τη διάρκεια των θλιβερών και δύσκολων χρόνων του πολέμου που είχε ξεσπάσει στην τότε Γιουγκοσλαβία.

Οι επαφές με τη Σερβία είχαν ξεκίνησει προ 2οετίας με τον Πρόεξενο της Σερβίας στην Κεφαλονιά, Βίκτωρα Ρουχωτά, τον αδελφό του κ. Παναγή Ρουχωτά αλλά και τον κ. Νίκο Φραντζή να βάζουν τις βάσεις για την αδελφοποίηση των Μεταξάτων με την πόλη της Sokobanja και να κρατούν συνεχή επαφή με τη γείτονα χώρα μέχρι και σήμερα.  Η πόλη της Sokobanja δραστηριοποιείται και αυτή τουριστικά και συγκεκριμένα στον ιαματικό τουρισμό, καθώς είναι γνωστή για τις πολύ καλές ιαματικές πηγές που διαθέτει, προσελκύωντας χιλιάδες επισκέπτες όλο το χρόνο.

Για να ενημερωθούμε σχετικά με το τι έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων εκεί συναντήσαμε τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού, Ευάγγελο Κεκάτο, ο οποίος και εκπροσώπησε τον Δήμο Κεφαλονιάς.
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις