Η Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων Κεφαλονιάς και Ιθάκης είναι κάθετα αντίθετη στην αύξηση του ΦΠΑ

Η Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων Κεφαλονιάς και Ιθάκης είναι κάθετα αντίθετη στην αύξηση του ποσοστού ΦΠΑ από 6,5% στο 23%, διαγράφοντας με την επιμονή αυτή των δανειστών τις επιχειρήσεις του κλάδου μας και των δορυφορικών επαγγελμάτων του τουρισμού, από το παγκόσμιο τουριστικό γίγνεσθαι και ιδιαίτερα καθιστώντας τις επιχειρήσεις μας μη επιλέξιμες από τους εν δυνάμει πελάτες μας απ’ άκρη σε άκρη της γης.

Η αισθητή διαφορά τιμής και το «value for money» των επισκεπτών της χώρας μας θα εξανεμισθεί και η Ελλάδα θα χάσει με αυτό τον τρόπο τη μοναδική βαριά βιομηχανία της -τον τουρισμό – ο οποίος τροφοδοτεί καθημερινά με ζωντανό χρήμα την ελληνική οικονομία που τόσο ανάγκη το έχει στις μέρες μας. Με την υπέρογκη αυτή αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ διαμονής στο 23% στα τουριστικά καταλύματα οι επιχειρήσεις του κλάδου μας δεν θα μπορούν σε καμία περίπτωση, με αυτό το φορολογικό αλλά και το υφιστάμενο ασφαλιστικό πλαίσιο να απορροφήσουν αυτή την διαφορά, πόσο μάλλον να επιβιώσουν σε μια χώρα που θα έχει μη ανταγωνιστικό τουριστικό προϊόν.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα νησιά μας η Κεφαλονιά και η Ιθάκη, αλλά και τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου επί σειρά ετών ήταν εκτός και παραμένουν η εξαίρεση του κανόνα από τις εκάστοτε Κυβερνήσεις οι οποίες εφάρμοζαν το καθεστώς της νησιωτικής πολιτικής με πλεονεκτήματα μόνο για τα νησιά του Αιγαίου. Εμείς οι κάτοικοι του Ιονίου και επαγγελματίες του τουρισμού, ζητάμε από την κυβέρνηση να υπάρξει ισονομία στην ελληνική νησιωτική χώρα και μια ενιαία νησιωτική πολιτική για όλους τους Έλληνες φορολογούμενους.
Ο ελληνικός τουρισμός χρειάζεται στήριξη για να είναι ανταγωνιστικός στους επισκέπτες του για αύξηση του εισερχόμενου τουρισμού με αντίστοιχη αύξηση της οικονομικής ρευστότητας που τόσο έχει ανάγκη η χώρα μας, διαφορετικά ο οικονομικός μαρασμός της Ελλάδας γενικότερα είναι ζήτημα χρόνου.
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις