Συλλυπητήρια επιστολή από τον τ. αντιπεριφερειάχη Σωτήρη Κουρή

Μητροπολίτης Κεφαλληνίας Κυρού ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
Με έκπληξη , περισσή οδύνη και θλίψη υποδεχθήκαμε την είδηση της Κοιμήσεως του νέου Μητροπολίτου μας του Άξιου τέκνου της Εκκλησίας της Κεφαλληνίας του Κυρού Γεράσιμου .
Το αδαμάντινο του χαρακτήρα του , η σεμνότητα του , η εργατικότητά και στοικότητά του σε συνδυασμό με τήν αγνή και ουσιαστική υπηρεσία στο συνάνθρωπο ηταν τα στοιχεία που χαρακτήριζαν τον παπά Γερασιμο .
Η στήριξη των αρρώστων και καταφρονεμένων της ζωής ηταν η καθημερινη του ενασχόληση .
Η βαθειά γνώση του της ορθόδοξης πίστης μας και η ουσιαστική προσήλωση στίς παραδόσεις μας ηταν βιωματική και απαράβατη .
Η καθοδήγηση κλήρου και λαού απο τίς θέσεις της ιερωσύνης που υπηρέτησε ηταν το υπέρτατο καθήκον του .
Απο τίς θέσεις υπηρεσίας του λαού που τάχθηκα με λαϊκή εντολή κατα καιρούς να υπηρετήσω ειχα την τύχη να συνεργαστώ άμεσα με την ευρηματική αγιοσύνη του και να γνωρίσω τα πληθωρικά αισθήματά του για τον Θεό , τήν Εκκλησία , αλλα και για τον άνθρωπο .
Η συνεργασία μας κατα τήν διάρκεια των πρόσφατων σεισμών και τής διαδικασίας αποκατάστασης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας , των σημαντικών υλικών αγαθών αλλα και της σπουδαίας εκκλησιαστικής περιουσίας , μου ανέδειξαν τον αδαμάντινο και σεβαστό χαρακτήρα του .
Το αμέριστο ενδιαφέρον και οι άμεσες δραστικές επεμβάσεις του για κάθε θέμα αποκατάστασης και στήριξης των σεισμοπαθών ειχε γίνει καθημερινότητα και πρακτική του .
Μετά την Κοίμηση του μακαριστού μητροπολίτη μας Κυρού Σπυρίδωνα όλοι προσβέπαμε στήν ανάδειξη του παπά Γεράσιμου ως του άξιου διαδόχου του.
Ειχε αναδειχθεί ο φωτοδότης της αλληλεγγύης και της βοήθειας , η ελπίδα του λαού του .
Όπερ και έγινε .
Η πανηγυρική εκλογή του στήν χειρεύουσα θέση του μητροπολίτη μας και η Λαμπρή ενθρόνισή του είχαν αναπτερώσει τίς ελπίδες μας για ανάταση της εκκλησίας μας και στήριξη της ορθόδοξης πίστης μας .
Ο πανάγαθος όμως Θεός ειχε άλλες επιθυμίες . Ήθελε τον Μητροπολίτη μας κοντά του σε χώρο Αγίων και Αγγέλων .
Η δική μας υπόσχεση μπροστά στο σκήνωμά του ειναι οτι θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε την Ορθόδοξη πίστη μας και τον Άνθρωπο στο δρόμο που μας δίδαξε και χάραξε ο Μακαριστός . Γεράσιμος .

Καλό παράδεισο !
Σωτήρης Κουρής
Τ. Αντιπεριφερειαρχης Κεφαλληνίας και Ιθάκης
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις