Έγινε η απονομή των σημάτων πιστοποίησης της επτανησιακής κουζίνας σε 13 εστιατόρια της Κεφαλονιάς

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωϊ η εκδήλωση για την απονομή των σημάτων επτανησιακής κουζίνας στους επιτυχόντες του σεμιναρίου με θέμα, Εξειδικευμένες Διαλέξεις για την Επτανησιακή Διατροφή και τον Τουρισμό, που διοργάνωσε το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων σε συνεργασία με την Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας.

Το σήμα πλέον θα πιστοποιεί ότι τα εστιατόρια που το φέρουν χρησιμοποιούν αποκλειστικά και μόνο τοπικά προϊόντα και αυθεντικές επτανησιακές παραδοσιακές συνταγές, οι επιτυχόντες παρακολούθησαν γύρω στις 20 ώρες διαλέξεων αλλά και πρακτικής άσκησεις από μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων, όπου και επισκέφθηκαν τα εν λόγω εστιατόρια και παρακολούθησαν τους ιδιοκτήτες εν δράση.

Την σημερινή εκδήλωση προλόγισε ο Αναπληρωτής Καθηγητής του ΤΕΙ, Ανδρέας Βιτωράτος, ο οποίος αναφέρθηκε στον ρόλο του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στην προώθηση δράσεων που ενισχύουν την επιχειρηματικότητα. Επτανησιακή Διατροφή και Τουρισμός, ενώ ανακοίνωσε και την έναρξη νέου προγράμματος το φθινόπωρο.

Στην απονομή των σημάτων πιστοποίησης παραβρέθηκε και το μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας, σεφ, Αναστάσιος Ζησόπουλος, ο οποίος από την πλευρά του τόνισε το πόσο σημαντικό και αναγκαίο είναι να εκδοθεί ένα φυλλάδιο ενημερωτικό που θα περιέχει πληροφορίες για την Κεφαλονιά αλλά και τα πιστοποιημένα εστιατόρια όπου ο κάθε επισκέπτης θα μπορεί να επισκεφθεί και να γνωρίζει εκ των προτέρων ότι θα δοκιμάσει παραδοσιακές Κεφαλονίτικες συνταγές μαγειρεμένες με ντόπια και φρέσκα προϊόντα αλλά και ότι θα δοκιμάσει τα καλύτερα Κεφαλονίτικα κρασιά. Ο κ. Βιτωράτος απάντησε ότι το φυλλάδιο αυτό είναι ήδη έτοιμο και η διανομή του στους τουρίστες-επισκέπτες του νησιού μας θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Αν. καθηγητής ΕΑΠ, Ιωάννης Καλαβρουζιώτης, όπου αναφέρθηκε στην πιστοποίηση ως μοχλός ανάπτυξης σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον ενώ την εκδήλωση έκλεισε ο καθηγητής Εφαρμογών του ΤΕΙ, Αγησίλαος Κονιδάρης, κάνοντας εκτενή αναφορά για το πόσο απαραίτητο εργαλείο είναι πλέον το internet και ιδιαίτερα το διαδικτυακό Marketing για τις επιχειρήσεις εστίασης.
Αμέσως μετά ακολούθησαν οι απονομές των σημάτων στους 13 επιτυχόντες συμμετέχοντες επιχειρηματίες του σεμιναρίου από τον κ. Βιτωράτο και τον κ. Ζησόπουλο, στην εκδήλωση παραβρέθηκε και βραβεύτηκε και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Επισιτιστικών Επαγγελμάτων Χρήστος Καμπανός, ανάμεσα σε αυτούς που πήραν σήμα πιστοποίησης ήταν η Βάσω Κουλουμπαρίτση από το Φισκάρδο, η Τζόγια Γρουζή που διατηρεί εστιατόριο στη Σκάλα, ο Διονύσης Σκλαβουνάκης, με το Captain’s Table και ο Νίκος Λούκας, ιδιοκτήτης του εστιατορίου “Αμπελάκι” στο Αργοστόλι.

1-DSC00590 1-DSC00592 1-DSC00595

 1-DSC00596 1-DSC00597 1-DSC00599 1-DSC00603 1-DSC00606 1-DSC00607 1-DSC00612 1-DSC00615 1-DSC00616 1-DSC00617 1-DSC00619 1-DSC00625 1-DSC00626 1-DSC00627 1-DSC00628 1-DSC00629 1-DSC00631 1-DSC00633 1-DSC00634 1-DSC00636 1-DSC00638 1-DSC00639 1-DSC00640 1-DSC00641 1-DSC00643 1-DSC00644 1-DSC00646 1-DSC00648 1-DSC00651 1-DSC00654 1-DSC00656 1-DSC00658




Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις