Νίκος Νικολόπουλος: «Nαι στην Ευρώπη, όχι στο Bulling των ευρωβαρώνων”

Με αναφορά στο ζήτημα της διαπραγμάτευσης της Ελλάδας με τους δανειστές, ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή, σήμερα, ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Ελλάδος και Γ.Γ. της Κ.Ο. των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Νίκος Νικολόπουλος, στα πλαίσια συζήτησης για το θέμα της ενδοσχολικής βίας.

Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε:

«Φτάνουμε στο τέλος και δεν μπορώ παρά να συνεχίζω να πιστεύω ότι δεν θα ανατραπεί η δύσκολη αλλά εθνικά αναγκαία συμπόρευση με την Ευρώπη. Τη Δευτέρα, εκτός απροόπτου, θα υπάρξει οπωσδήποτε απόφαση. Και αυτή η απόφαση θα πρέπει να είναι τέτοια που να διασφαλίζει το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας, χωρίς όμως νέα μέτρα ύφεσης που θα βαθύνουν τη φτώχια και δεν βοηθούν τη χώρα. Η κυβέρνηση υπερασπίζεται το δικαίωμα ενός ολόκληρου λαού να αναπνεύσει και να αποκτήσει ελπίδα. Και αυτή είναι κορυφαία υποχρέωση που έχει. Και προσπαθεί να φέρει εις πέρας μία πολύ δύσκολη αποστολή, κόντρα σε δηλώσεις και διαρροές των δανειστών που αποσκοπούν στη δημιουργία πανικού του λαού, ώστε η κυβέρνηση να μην αντέξει.
Ο φόβος είναι το κύριο όπλο των δανειστών και των εδώ εκπροσώπων τους από την αρχή της κρίσης. Για αυτό η στάση που τηρούν τα ΜΜΕ και τραπεζικοί κύκλοι, ακόμα και ο επικεφαλής της ΤτΕ, είναι ανεύθυνη. Πριονίζουν το κλαδί στο οποίο όλοι καθόμαστε.
Οι απειλές ότι η Ελλάδα θα αναγκαστεί να βγει από την Ε.Ε. και θα οδηγηθεί σε οικονομική κατάρρευση , συνιστούν ωμό εκφοβισμό.
Εκτιμώ πως η διέξοδος βρίσκεται μόνο σε μία κατεύθυνση: Στην υπογραφή μιας συμφωνίας που θα βάζει τέλος στο μαρτύριο της σταγόνας.
Κλείνοντας αυτή την αναφορά, θέλω εκ μέρους των ΑΝΕΛ να χαιρετίσω την συγκέντρωση-πορεία που πάνω από 50 οργανώσεις καλούν την Κυριακή 21 Ιουνίου, στις Βρυξέλλες τους ευρωπαίους πολίτες , για τη στήριξη του ελληνικού λαού ενάντια στη λιτότητα, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής εβδομάδας αλληλεγγύης. Η κινητοποίηση θα γίνει στις 13:30 και το ψήφισμα που δόθηκε στη δημοσιότητα αναφέρει ότι «Είναι επιτακτική ανάγκη να αλλάξουμε πορεία. Αν συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο το μόνο αποτέλεσμα θα είναι η επιδείνωση των ανισοτήτων και της ανεργίας στην Ελλάδα. Ο ίδιος κίνδυνος απειλεί όμως και όλες τις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας με την Ελλάδα, ΝΑΙ, ένας άλλος δρόμος είναι εφικτός – για το καλό όλων μας, σε ένα όραμα οικονομικής προόδου και κοινωνικής δικαιοσύνης».

Εξάλλου, αναφορικά με το ζήτημα της ενδοσχολικής βίας, ο κ. Νικολόπουλος υπογράμμισε:

«Παρατηρούμε χρόνο με το χρόνο ότι έχουμε μία έξαρση του φαινομένου και δυστυχώς δεν υπάρχει μία αντίστοιχη αποτελεσματική παρέμβαση της πολιτείας ώστε να υπάρξει πρόληψη και καταστολή. Εμείς ζητάμε και θα συνεχίσουμε να πιέζουμε για μια στενή συνεργασία της πολιτείας με την εκπαιδευτική κοινότητα ώστε να προστατεύουν τα θεμελιώδη δικαιώματα για ασφάλεια, υγεία και μάθηση. Με την διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σχολικής κοινότητας , γενικής και ειδικής πρόσληψης καθώς και την αποτελεσματική καταστολή με τη δημιουργία μηχανισμών .

Οι προτάσεις μας είναι: Να αναθέσει η Πολιτεία (ίσως μέσω ΕΣΠΑ) στο Πάντειο Παν/μιο Αθηνών Τμήμα ψυχολογίας που έχει σχέση και με κοινωνιολογία να σχεδιάσει ένα πρόγραμμα συγκεκριμένο με δράσεις , με κριτήρια αξιολόγησης , που θα ελέγχονται κλπ για όλα τα σχολεία της χώρας και όλων των βαθμίδων.

Επίσης το ίδιο να γίνει με τις σχολές γονέων που έχουν οι Δήμοι ή αν δεν έχουν κάποιοι Δήμοι να δημιουργήσουν. Επίσης μπορεί να επεκταθεί με επαγγελματίες , δηλαδή σε χώρους εργασίας.

Ακόμα, μία ανάγκη που καθημερινά διαπιστώνουνε οι εκπαιδευτικοί είναι ότι λείπει η ειδικότητα του κοιν . Λειτουργού και του Ψυχολόγου από τα σχολεία γενικής εκπ/σης Π/Θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης».

«Επειδή οι περισσότεροι από εμάς», είπε ο κ. Νίκος Νικολόπουλος «έχουμε την ευλογία να είμαστε γονείς και επειδή ως γνωστόν όλα ξεκινούν από την οικογένεια. Οι γονείς οφείλουν και πρέπει να αναλάβουνε πρωτοβουλίες. Οφείλουν να παρακολουθούν την εξέλιξη της κατάστασης και να συνεργάζονται στενά με το σχολείο. Να μιλάνε γι’ αυτά στο Διευθυντή και το δάσκαλο της τάξης και να συνεργάζονται μαζί τους για να πάρουν βοήθεια».
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις