Η 11η Παραστασιάδα στο Αργοστόλι (εικόνες+βίντεο)

Ρεπορτάζ // Μιχάλης Ανδρεαδάκης

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο Αργοστόλι η 11η Παραστασιάδα παραδοσιακών χορών από τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Κεφαλονιάς. Μετά την Πύλαρο, το Ληξούρι και τη Σκάλα, η πρωτεύουσα του νησιού ήταν ο τελευταίος σταθμός των φετινών εκδηλώσεων, με τον κόσμο που κατέκλυσε την πλατεία Βαλλιάνου να χαρίζει το θερμό χειροκρότημα του σε όλα τα παιδιά που έλαβαν μέρος.

Αψογος οργανωτής της βραδιάς ήταν ο Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Γεράσιμος Γαλανός, ο οποίος για μια ακόμη φορά δέχθηκε τα εύσημα των αρχών που χαιρέτισαν την εκδήλωση. Το παρών έδωσαν ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού/Πολιτισμού, Βαγγέλης Κεκάτος, ο Πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ., Αγγελος Κωνσταντάκης, ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Θοδωρής Μπαγιώκης και η Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων, Κατερίνα Βασιλάτου.

Τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που πήραν μέρος στην 11η Παραστασιάδα προέρχονταν από το Αργοστόλι, τα Διλινάτα, τα Ομαλά και τις Κεραμειές, παρουσιάζοντας παραδοσιακούς χορούς από ολόκληρη την Ελλάδα. Ιδιαίτερη ήταν η στιγμή όταν χόρεψαν τα παιδιά του Ειδικού Σχολείου των Περατάτων, μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους ενώ η βραδιά ολοκληρώθηκε με όλους τους μικρούς χορευτές να συγκεντρώνονται σε κύκλους και να κινούνται στο ρυθμό του κεφαλλονίτικου μπάλλου και του διβαράτικου.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε το εξαιρετικό δρώμενο που άνοιξε τις εκδηλώσεις της 11ης Παραστασιάδας από τους μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αργοστολίου, που επιμελήθηκε η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, Σοφία Μαραβέγια.

parastasiada_argostoli parastasiada_argostoli-2 parastasiada_argostoli-3 parastasiada_argostoli-5 parastasiada_argostoli-6 parastasiada_argostoli-7 parastasiada_argostoli-8 parastasiada_argostoli-9 parastasiada_argostoli-10 parastasiada_argostoli-12 parastasiada_argostoli-13 parastasiada_argostoli-15 parastasiada_argostoli-16 parastasiada_argostoli-17 parastasiada_argostoli-18 parastasiada_argostoli-19 parastasiada_argostoli-20 parastasiada_argostoli-21 parastasiada_argostoli-22 parastasiada_argostoli-23 parastasiada_argostoli-25 parastasiada_argostoli-27 parastasiada_argostoli-28e-kefalonia.net
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις