Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος: Κάλεσμα στους απασχολούμενους και συνταξιούχους

Συνάδελφοι – Συναδέλφισες

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ενώ έχει προεκλογικά εξαγγείλει την κατάργηση και το σκίσιμο των μνημονίων, εφαρμόζει κανονικότατα τους «μνημονιακούς» νόμους, μαζεύοντας μέχρι και την τελευταία δεκάρα. (Με τους μνημονιακούς νόμους δημιουργήθηκαν τα χρέη που καλούμαστε να πληρώσουμε με τις εκατό δόσεις που μπαίνει και τόκος σ’ αυτές)
Συνεχίζονται: Η φορολογία με 26% από το πρώτο ευρώ, η προκαταβολή φόρου 55%, το τέλος επιτηδεύματος, Ενώ με τη νέα συμφωνία –μνημόνιο και το πολυνομοσχέδιο σκούπα φορτώνουν άλλα 11 δις στις πλάτες μας. Ακολουθούν τα υπέρογκα ποσά για ασφάλιστρα στον ΟΑΕΕ για παροχές – ψίχουλα, οι δημοτικοί φόροι, αλλά και το πανάκριβο ρεύμα, η πανάκριβη υγεία, τα φροντιστήρια του παιδιού κ.τ.λ.
Από την άλλη όμως χαρίζει οφειλές στις μεγάλές επιχειρήσεις,(π.χ. τους απαλλάσσει ακόμα και για χρέη που προκύπτουν από τελωνειακές παραβάσεις, διατηρεί τις 56 φοροαπαλλαγές προς τους εφοπλιστές και τους μεγαλοβιομήχανους κ.λ.π.)
Όσο περνάει ο καιρός η κατάσταση γίνεται χειρότερη.
Η καινούργια συμφωνία φέρνει νέα μέτρα: Την αύξηση της φορολογίας(ΦΠΑ), τον περιβόητο «εκσυγχρονισμό» του ασφαλιστικού, το κούρεμα των συντάξεων, το στράγγισμα των ταμειακών διαθέσιμων για να πληρώνει τους δανειστές που σεσυνδυασμό με την ανύπαρκτη κρατική χρηματοδότηση τινάζει το ασφαλιστικό μας ταμείο στον αέρα, στην υγεία και περίθαλψη ακολουθεί την πεπατημένη των προηγούμενων κυβερνήσεων που την έφεραν στην άθλια κατάσταση που βρίσκεται σήμερα.
Καμία ανοχή- όχι άλλο χάσιμο χρόνου
Να δυναμώσουμε τη σύγκρουση με αυτές τις πολιτικές, η πάλη για την πραγματική ανακούφιση από τα οξυμένα προβλήματα, δεν χωράει στο ίδιο τραπέζι με τα κέρδη των τραπεζιτών, των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των μεγαλεμπόρων.
Οι αυτοαπασχολούμενοι αγωνιζόμαστε σήμερα:
• Για κατάργηση του νόμου φορολόγησης 26% από το πρώτο ευρώ και αναδρομική διαγραφή των φόρων που επιβλήθηκαν.
• Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και του ΕΝΦΙΑ
• 20.000 ευρώ αφορολόγητο και επιπλέον 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.
• Αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων στο 45%.
• Κούρεμα των χρεών προς τις τράπεζες κατά 30% για όσους διατηρούν ακόμα την επιχείρησή τους, και 50% για όσους έκλεισαν.
• Μείωση των εισφορών στον ΟΑΕΕ κατά 30%, χωρίς μείωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
• Πάγωμα των χρεών προς ΟΑΕΕ και το δημόσιο, χωρίς προσαυξήσεις και πρόσθετα τέλη. Μακρόχρονη ρύθμιση για το υπόλοιπο ποσό, με δόσεις που να μην ξεπερνούν το 10% του διαθέσιμου εισοδήματος.
• Καμία κατάσχεση 1ης κατοικίας, αναστολή κατασχέσεων, επαγγελματικής στέγης, μεταφορικών μέσων, τραπεζικών λογαριασμών.
• Κάτω τα χέρια από τις συντάξεις. Επαναφορά 13ης , 14ης σύνταξης. Να επιστραφούν εδώ τώρα τα κλεμμένα αποθεματικά. Αύξηση της χρηματοδότησης του ΟΑΕΕ από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις