ΕΛΜΕΚΙ: ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ!!!

Συναδέλφισσα, συνάδελφε.

Τα Ασφαλιστικά μας Ταμεία κινδυνεύουν. Οι εξελίξεις που προδιαγράφονται στο ασφαλιστικό είναι αρνητικές. Το  Μ.Τ.Π.Υ. (Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων), το Ε.Τ.Ε.Α. (Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης), στο οποίο εντάχθηκε το Τ.Ε.Α.Δ.Υ. και το Τ.Π.Δ.Υ. (Εφάπαξ), όπως και όλα τα άλλα Ταμεία Κοινωνικής Ασφάλισης, αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Η ευθύνη είναι διαχρονική και βαραίνει όλες τις κυβερνήσεις, που για λογαριασμό του κεφαλαίου οδήγησαν τα Ταμεία στη σημερινή τους κατάσταση.

Η πολλαπλή αρπαγή των αποθεματικών τους, η διαχρονική διοχέτευσή τους  στους μεγαλοεπιχειρηματίες στο όνομα της ανάπτυξης, μέσα από την Τράπεζα της Ελλάδος, το Χρηματιστήριο και τα δομημένα ομόλογα, το κούρεμα με το PSI το 2012, που αφαίρεσε από τα ασφαλιστικά ταμεία πάνω από 13 δισ. ευρώ, η «απαγόρευση» επί της ουσίας των προσλήψεων, η επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας και των ευρωενωσιακών προγραμμάτων κ.α. έχουν οδηγήσει τα Ταμεία σε ασφυξία.

Η απόφαση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να διαθέσει τα αποθεματικά και τα διαθέσιμα των Ασφαλιστικών Ταμείων για να πληρώσει τους δανειστές για ένα χρέος, που δεν είναι του λαού, η πρόθεση του Ε.Τ.Ε.Α. να «σπάσει» ομόλογο για να μπορέσει να καλύψει τρέχουσες ανάγκες, έρχονται να προστεθούν σε «αντιασφαλιστικές» ρυθμίσεις της προηγούμενης κυβέρνησης, που μένουν ανέγγιχτες. Κριτήριο και για την σημερινή κυβέρνηση, όπως προκύπτει και από τις δηλώσεις τους είναι το «τι αντέχει η οικονομία», δηλ. τι χωράει μέσα στο αντιδραστικό πλαίσιο του κεφαλαίου και της Ε.Ε.

Το Μετοχικό Ταμείο μετά και την κατάργηση της κράτησης 3% επί των προμηθειών του Δημοσίου, αντιμετωπίζει τεράστιο έλλειμμα. Το Ταμείο Πρόνοιας δεν έχει δυνατότητα να δώσει το εφάπαξ στους 28.000 συνταξιούχους, που περιμένουν από τον 9/2013 και από ότι φαίνεται φέρνουν και νέα μείωση.

Πρέπει να σημάνει συναγερμός.

Με τους αγώνες μας μπορούμε να παρεμποδίσουμε τις νέες ανατροπές, που ετοιμάζονται, μπορούμε να παλέψουμε για ενιαίο υποχρεωτικό αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν καθολικό σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης.

Απαιτούμε :

  • Κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος με νόμο.
  • Επαναφορά της κράτησης 3% επί των προμηθειών του Δημοσίου υπέρ του Μ.Τ.Π.Υ.
  • Αποκατάσταση των απωλειών κύριων και επικουρικών συντάξεων και εφάπαξ. Επαναφορά 13ης και 14ης κύριας και επικουρικής σύνταξης.
  • Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων, μνημονίων και εφαρμοστικών νόμων.
  • Κάλυψη των απωλειών των Ασφαλιστικών Ταμείων από το κράτος και την εργοδοσία.

Όλοι κι όλες στη συγκέντρωση – συλλαλητήριο που οργανώνουν το ΠΑΜΕ και το Εργατικό Κέντρο την Πέμπτη 11 Ιούνη στο Αργοστόλι, ώρα 7.30 μμ.

Αργοστόλι 09/06/2015

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

 

Ο Οργανωτικός Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης Φαρακλός Βαγγέλης

 
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις