Τιμήθηκαν οι Ρουμάνοι επίσημοι στο Δημαρχείο

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Ευάγγελος Κεκάτος συναντήθηκε με την επίτιμη Πρόξενο της Ρουμάνικης Πρεσβείας στην Πάτρα, Μαριάννα Κρατσιούν, τον διδάκτορα Ιστορίας και συγγραφέα, Ιονέλ Κούντεα, και τον διδάκτορα Φιλολογικών Επιστημών και συγγραφέα-μεταφραστή, Ζαμφίρ Μπαλάν στο Δημαρχειακό Μέγαρο σήμερα το πρωϊ.

Η συνάντηση έγινε στα πλαίσια της πολύ όμορφης εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Ρουμανο-Ελληνικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Σύγχρονα Βαλκάνια», σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Κεφαλονιάς – Ιθάκης,  για την παρουσίαση του βιβλίου “Μεσογειακές Περιπλανήσεις” του Κεφαλονίτη, γεννημένου στη Ρουμανία, Παναϊτ Ιστράτι, στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη την Τρίτη το βράδυ.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Κεκάτος τίμησε την επίτιμο Πρόξενο κα Κρατσιούν με την πλακέτα του Δήμου Κεφαλονιάς σε ένδειξη σεβασμού και εκτίμησης στην αδελφή πόλη της Βραϊλα, όπου γεννήθηκε και έζησε ο Παναϊτ Ιστράτι, στη συνάντηση παραβρέθηκε και η κα Συλβάνα Δεπούντη, υπεύθυνη για την παρουσίαση του βιβλίου αλλά και την μετάφραση ορισμένων αποσπασμάτων.

Οι Ρουμάνοι επίσημοι δώρισαν με τη σειρά τους μία σειρά βιβλία για την ιστορία της Ρουμανίας στον κ. Κεκάτο ανάμεσά τους και το βιβλίο “Μεσογειακές Περιπλανήσεις” του συμπατριώτη μας Παναϊτ Ιστράτι.

1-DSC00414 1-DSC00417 1-DSC00419 1-DSC00423 1-DSC00426 1-DSC00428 1-DSC00429 1-DSC00431 1-DSC00434
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις