“Θα μας τρελάνει” ο διοικητής του ΙΚΑ;

Με μία γενικόλογη απάντησή του ο Διοικητής του ΙΚΑ αφενός αφήνει αναπάντητα όλα τα ερωτήματα που έχουν θέσει οι περίφημες καταγγελίες κατά του ΙΚΑ Αργοστολίου και αφετέρου προσπαθεί να “μοιράσει αθωώσεις” προτού καν ξεκινήσει η έρευνα των ελεγχικτών μηχανισμών προς τους οποίους απευθύνονται οι καταγγελίες  (ΣΔΟΕ και Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης).

Θα θέλαμε να θέσουμε στον διοικητή του ΙΚΑ κάποια δημοσιογραφικά ερωτήματα: 1. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας οι καταγγελίες κατά του ΙΚΑ Αργοστολίου στρέφονται κυρίως κατά ενός συγκεκριμένου προσώπου, για ποιο λόγο λοιπόν αναφέρεται γενικά και αόριστα στους υπαλλήλους του ΙΚΑ Αργοστολίου, ενώ οι καταγγελίες κατηγορούν ουσιαστικά ένα μόνο άτομο;

2. Ο Διοικητής του ΙΚΑ προτού εκδόσει την ανακοίνωσή του έβαλε τις υπηρεσίες του να ελέγξουν το πόθεν αίσχες του καταγγελλομένου προσώπου και την ακίνητη περιουσία μελών της οικογένειάς του; Πως προσπερνάει τόσο πρόχειρα ζητήματα που άπτονται με την διαφάνεια της δημόσιας διοίκησης που ειδικά στις μέρες μας είναι και το ζητούμενο;

3. Για ποιο λόγο ο Διοικητής του ΙΚΑ δεν περιμένει τα πορίσματα του ΣΔΟΕ και του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, που λογικά θα λάβουν χώρα, αλλά σπεύδει να προσφέρει επικοινωνιακό στήριγμα στο καταγγελόμενο προσωπο; Ως γνωστόν “οι εποχές είναι πονηρές” και καλό είναι όλοι να περιμένουν τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

4. Ο διοικητής του ΙΚΑ συμφωνεί με την τακτική του ΙΚΑ Αργοστολίου να μην επικολλά συνταξιοδοτικά ένσημα σε εργαζόμενούς του μέσω νομικής “φόρμουλας” (πρόγραμμα stage); Αν συμφωνεί τότε με τι αξιοπιστία η υπηρεσία στην οποία προϊσταται διώκει τους μικροεργοδότες που μπορεί να κάνουν κάτι ανάλογο;

Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα εμείς δεν θεωρούμε κανέναν εκ των προτέρων ούτε ένοχο ούτε αθώο, αλλά πιστεύουμε ότι όταν γίνονται σοβαρές καταγγελίες οι ελεγχτικοί μηχανισμοί πρέπει να αφήνονται απερίσπαστοι να κάνουν τη δουλειά τους και κανείς να μην προσπαθεί έστω άθελά του να τους “καπελώσει”.

Ακουλουθεί η απάντηση του Διοικητή του ΙΚΑ στο χθεσινό μας δημοσίευμα:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΜΑΪΟΥ 2015

Τμήμα Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων
Αγ. Κωνσταντίνου 8, 104 31, Αθήνα, τηλ. 210-5215109, 5215460, 5215340, 5215344, 5215345, fax: 210-5225137, email:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ως Διοικητής του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, θέλω δημόσια να εκφράσω τη στήριξή μου προς το σύνολο των υπαλλήλων του υποκαταστήματος του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Αργοστολίου και να δηλώσω δημόσια ότι η συνεπής άσκηση του έργου μας με βάση το νόμο και του ισχύοντος κανονιστικού πλαισίου είναι το κοινό μας χρέος απέναντι στον Ελληνικό Λαό.

Όποιος υπεύθυνα έχει στοιχεία για παραβατικές λειτουργίες, τα υποβάλλει ενυπόγραφα στις Εισαγγελικές Αρχές ή στη Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Η διασπορά ατεκμηρίωτων και ανεύθυνων πληροφοριών όχι μόνον δεν τρομάζουν τους υπαλλήλους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, αλλά αντίθετα χαλυβδώνουν την πίστη τους στη συνεπή άσκηση του έργου τους.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις