Συγκροτήθηκε η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των φύλων

Συγκροτήθηκε με απόφαση του περιφερειάρχη η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στην οποία θα μετέχουν οι κάτωθι:

1. Θεόδωρος Γαλιατσάτος, Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, ως πρόεδρος, με
αναπληρώτρια την Νικολέττα Πανδή, Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας.

2. Μαρίνα Μοσχάτ, Περιφερειακή Σύμβουλος Περιφερειακής Ενότητας
Κέρκυρας ως εκπρόσωπο στην Επιτροπή Ισότητας, με αναπληρώτρια την
Σουσσάνα Πεφάνη, Περιφερειακή Σύμβουλο Περιφερειακής Ενότητας
Κεφαλληνίας και Ιθάκης.

3. Λιάνα Τσιρίδου, εκπρόσωπος της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των
Φύλων ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια την Αγγελική Λουκανάρη.

4. Θεοφανή Τσιμπούλη, Δημοτική Σύμβουλος Κέρκυρας, εκπρόσωπος της
Π.Ε.Δ. Ιονίων Νήσων, ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια την Μαρία
Μουζακίτη, Δημοτική Σύμβουλο Κέρκυρας.

5. Ελένη Κουτσουμπού, εκπρόσωπος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Σκάλας ‘’ΠΗΝΕΛΟΠΗ’’ ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια την Αθανασία Κουρκουμέλη.

Αρμοδιότητες της επιτροπής

Η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων έχει τις ακόλουθες αρμοδιότητες:
• Μεριμνά και υποστηρίζει την ένταξη της ισότητας των φύλων στην αναπτυξιακή πολιτική της περιφέρειας, λαμβάνοντας υπόψη τις πολιτικές της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εσωτερικών.

• Διατυπώνει προτάσεις και εισηγείται προς τα αρμόδια όργανα της περιφέρειας τη λήψη των αναγκαίων μέτρων για την προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων σε όλους τους τομείς της οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής ζωής.
• Εισηγείται προς το Περιφερειακό Συμβούλιο την ένταξη έργων στις Σ.Α.Ε.Π. που προωθούν τα ανωτέρω μέτρα και τις σχετικές δράσεις ενημέρωσης και πληροφόρησης των πολιτών και
• Συνεργάζεται με το Συμβουλευτικό Κέντρο της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων στην Περιφέρεια, καθώς και με φορείς της κοινωνίας των πολιτών.
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις