Η ποιητική και εικαστική βιβλιοπαρουσίαση του Κώστα Ευαγγελάτου στην Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών

Στην ιστορική Αίθουσα “Μιχαήλας Αβέρωφ” της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών, Ακαδημίας και Γενναδίου 8 στην Αθήνα, έγινε η βιβλιοπαρουσίαση ποιητικών συλλογών του μέλους της Ε.Ε.Λ., εικαστικού, λογοτέχνη, θεωρητικού της τέχνης Κώστα Ευαγγελάτου.
Παρόντες στην πολυδιάστατη παρουσίαση διακεκριμένοι εκπρόσωποι του λογοτεχνικού και καλλιτεχνικού χώρου.
Την εκδήλωση χαιρέτησε αρχικά ο Πρόεδρος της Ε.Ε.Λ. Κώστας Καρούσος και η Άννα Κελεσίδου, καθηγήτρια φιλοσοφίας, ποιήτρια.
Για τις ποιητικές συλλογές του Κώστα Ευαγγελάτου ” Εγκάρσια Πτήση” και ” Πολύσμιγος Αίνος” μίλησαν αναλυτικά και διεισδυτικά η Βίβιαν Γιαννούδη- Αυγερινού,συγγραφέας, πρόεδρος Πειθ. Συμβ. της Ε.Ε.Λ και η Άννα Μαρκοπούλου, Δ/ρ φιλοσοφίας της αγωγής.
Παρεμβάσεις έγιναν από τους λογοτέχνες Κώστα Καρούσο, πρόεδρο της Ε.Ε.Λ. και την Φαίδρα Ζαμπαθά-Παγουλάτου, π. γεν.γραμματέα της Ε.Ε.Λ.
Ο Κώστας Καρούσος μεταξύ άλλων ανέφερε: Η πυκνή ακολουθία των σκίτσων-με την πιστή αποτύπωση-διαπίστωση-συντριβή-κάθαρση-προσμονή και υπέρβαση πάθους, ερωτικής καρτερίας, μνημεία σώματος και ψυχής, ματωμένης θλίψης, κύκνεια σπαράγματα πόνου και ματαιότητας…ενβαπτιζόμενα με οίστρο και εικαστική ποιητική έννοια και δημιουργία.–εκτιμώ–ότι αποτελούν ένα πολύ εξαιρετικό σύνολο, επίκαιρης ακεραιότητας και υπαρξιακής αγωνίας — άρδευση αξιών και μπόλιασμα ελπίδων–για ένα οραματοδρόμιο ποίησης και γραφής στους νεώτερους δημιουργούς….
Στην μυσταγωγική εκδήλωση ερμήνευσαν κλασικά μουσικά έργα η κορνίστα Ιωάννα Σκληρού και ο πιανίστας Μάριος Καζάς, ενώ ο Κώστας Ευαγγελάτος απήγγειλε ποιήματα του. Μετά την προβολή εντυπωσιακού εικαστικού αφιερώματος-videoart o Μάριος Καζάς που είναι και αισθαντικός συνθέτης παρουσίασε για πρώτη φορά τη μελοποίηση του ποιήματος “Καταμετρώ-Mesure”, με θετικότατη απήχηση στο κοινό.
Την τιμητική εκδήλωση συντόνισε επιδέξια ο λογοτέχνης Αντώνης Κομίνης, ταμίας της Ε.Ε.Λ. Ο Κώστας Ευαγγελάτος ευχαρίστησε όλους για την συμμετοχή τους στην πνευματική εκδήλωση στο χώρο της ΕΕΛ, η οποία ήταν η πλέον σημαντική, άρτια και διαφωτιστική για την ποιητική του πορεία. Ανάμεσα στους παρόντες και γνωστοί Κεφαλονίτες λογοτέχνες της Αθήνας όπως ο καθηγητής Παν/μίου, συγγραφέας δρ. Γεράσιμος Ρηγάτος, ο συγγραφέας, δημοσιογράφος Βαγγέλης Σακκάτος, η Ιθακήσια ποιήτρια και ερευνήτρια Ρίτα Τσιντίλη- Βλησμά, ο ποιητής Σπύρος Ζαχαράτος, ο τ. πρόεδρος του συλλόγου “Εύγερος”- Πανάιτ Ιστράτι, κος Παναγιώτης Λυκούδης κ.α.

ΕΛΠΙΔΑ

Η Ελπίδα των χρωμάτων αρμενίζει

στον καμβά της νέας διαλεκτικής

συνθέτοντας εφύμνια.

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΕΛ

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΕΛ

Η ΑΝΝΑ ΚΕΛΕΣΙΔΟΥ, ΚΑΘ. ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ, ΠΟΙΗΤΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ.
Η ΑΝΝΑ ΚΕΛΕΣΙΔΟΥ, ΚΑΘ. ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ, ΠΟΙΗΤΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ

ΠΟΠΗ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ, ΠΟΠΗ ΣΠΙΤΑ,ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ, ΒΙΒΙΑΝ ΓΙΑΝΝΟΥΔΗ-ΑΥΓΕΡΙΝΟΥ

ΠΟΠΗ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ, ΠΟΠΗ ΣΠΙΤΑ,ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ, ΒΙΒΙΑΝ ΓΙΑΝΝΟΥΔΗ-ΑΥΓΕΡΙΝΟΥ

ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΟΥΣΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΕΛ
ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΟΥΣΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΕΛ

ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟ ΣΤΗΝ ΕΕΛ
ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟ ΣΤΗΝ ΕΕΛ

ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ, ΜΑΝΙΑ ΜΠΕΡΙΑΤΟΥ, ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ
ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ, ΜΑΝΙΑ ΜΠΕΡΙΑΤΟΥ, ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΟ ΙΩΑΝΝΑ ΣΚΛΗΡΟΥ, ΤΟΝ ΠΙΑΝΙΣΤΑ ΜΑΡΙΟ ΚΑΖΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ ΝΤΑΝΥ ΜΑΡΤΖΩΚΑ.
Ο ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΟ ΙΩΑΝΝΑ ΣΚΛΗΡΟΥ, ΤΟΝ ΠΙΑΝΙΣΤΑ ΜΑΡΙΟ ΚΑΖΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ ΝΤΑΝΥ ΜΑΡΤΖΩΚΑ

Ο ΠΙΑΝΙΣΤΑΣ ΜΑΡΙΟΣ ΚΑΖΑΣ
Ο ΠΙΑΝΙΣΤΑΣ ΜΑΡΙΟΣ ΚΑΖΑΣ

Η ΚΟΡΝΙΣΤΑ ΙΩΑΝΝΑ ΣΚΛΗΡΟΥ, ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΕΛ
Η ΚΟΡΝΙΣΤΑ ΙΩΑΝΝΑ ΣΚΛΗΡΟΥ, ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΕΛ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΜΙΝΗΣ, ΤΑΜΙΑΣ ΤΗΣ ΕΕΛ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟ.
Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΜΙΝΗΣ, ΤΑΜΙΑΣ ΤΗΣ ΕΕΛ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟ
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις