“Κρυφή”  νάρκη στα θεμέλια του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου Ληξουρίου

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε αργά σήμερα το βράδυ στο Ληξούρι η είδηση ότι ο Περιφερειακός Διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ.Γιαννόπουλος σχεδιάζει να πάρει έναν παθολόγο ιατρό (από το ήδη αποδυναμωμένο) Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου και να τον μεταφέρει για τους καλοκαιρινούς μήνες στο (επίσης αποδυναμωμένο) Νοσοκομείο Αργοστολίου!!!
Ευχή κάθε λογικού ανθρώπου είναι να μην ισχύει κάτι τέτοιο.
Δυστυχώς όμως η επιστολή που έχει στείλει ο Περιφερειακός Διοικητής στο Επιστημονικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Αργοστολίου με την οποία ζητά τη γνώμη του για τη μετακίνηση ενός παθολόγου ιατρού για τους καλοκαιρινούς μήνες στο Αργοστόλι για να καλύψει τις εκεί ελλείψεις δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά και κινεί υποψίες τις οποίες είμαι υποχρεωμένος να καταθέσω…
      Μπορεί να γίνει σύγκριση των αναγκών όταν μιλάμε για το μέγιστο αγαθό , αυτό της υγείας;
      Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Νοσοκομείο Αργοστολίου έχει ανάγκες.
      Μεγαλύτερες ανάγκες έχει όμως το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου.
      Είναι γνωστό ότι από την 1/4/15 οι κάτοικοι της Παλικής δεν μπορούν να γράψουν φάρμακα στο Νοσοκομείο , με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται και πολλές φορές να αναγκάζονται να πληρώσουν για να γράψουν τα φάρμακά  τους , ενώ τα εξωτερικά ιατρεία υπολειτουργούν λόγω της έλλειψης ιατρών παθολόγων.
Εδώ είναι το οξύμωρο….να καταργούμε (ορθά) τα 5 ευρώ για την είσοδο στο Νοσοκομείο και από την άλλη να υποχρεώνουμε τους ασθενείς να πληρώσουν τα υπερδιπλάσια για να γράψουν τα φάρμακά τους σε εξωτερικό ιατρό!!!
Οι τρεις εναπομείναντες παθολόγοι δεν επαρκούν , δεν “βγαίνουν” ούτε οι εφημερίες….
Ο ένας αγροτικός ιατρός που προσπαθεί να καλύψει τις ανάγκες των χωριών έχει γίνει τιραμόλα…
Η καταβολή υπερωριών έχει περάσει προ πολλού στη σφαίρα της φαντασίας και ηχεί σαν ανέκδοτο στα αυτιά των ιατρών…(φαινόμενο ευρύτερο για όλο το δημόσιο τομέα).
 Ο Διευθυντής αγγίζει τα ηλικιακά όρια της συνταξιοδότησης (αν δεν τα έχει υπερβεί) και παραμένει ,ενώ έχει ολοκληρώσει τη θητεία του για να μην καταρρεύσει το Νοσοκομείο.
Η υποψία όμως που πλανάται είναι εμφανέστατη και προσωπικά φέρνω στη μνήμη μου λόγια ανθρώπων , που γνωρίζουν τα πράγματα από μέσα και σε ανύποπτο χρόνο έλεγαν ότι αφού πέρσι μετά το σεισμό δεν κατάφεραν να το κλείσουν  το Νοσοκομείο θα το προσπαθήσουν με τη διαρκή απαξίωση και αφαίμαξη του προσωπικού.
Αν επιβεβαιωθεί το σενάριο που θέλει να μετατίθεται ένας από τους παθολόγους στο Αργοστόλι πρέπει να θεωρείται βέβαιο πως οι εναπομείναντες εδώ ιατροί θα παραιτηθούν και το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο μοιραία θα κλείσει!!!
Οι πολίτες της Παλικής δεν μπορούν να αντέξουν και να ανεχθούν ένα ακόμη χτύπημα στις βασικές κοινωνικές υποδομές και παροχές που το κράτος είναι υποχρεωμένο από το Σύνταγμα να τους προσφέρει.
      Είναι αδιανόητο , κυρίως από μια κυβέρνηση που θέλει να λέγεται αριστερή , να υπάρχει έστω και σαν σκέψη σε κάποια στελέχη της η αποδυνάμωση , η απαξίωση και εντέλει το κλείσιμο ενός Νοσοκομείου κυρίως σε μια πονεμένη περιοχή που προσπαθεί ακόμη να επουλώσει τις πληγές της.
      Σχεδόν καθημερινά ακούμε τον Υπουργό Υγείας στα κανάλια να μιλάει για 4500 προσλήψεις στα Νοσοκομεία.
      Μέχρι όμως να γίνουν , αν κλείσουν τα Νοσοκομεία ίσως να μη χρειαστούν τόσοι….
      Ας πάρει επιτέλους μια απόφαση κι ας δείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον του για τη σεισμόπληκτη Κεφαλονιά  και να διορίσει άμεσα ιατρούς σε όλες τις ειδικότητες που απαιτούνται…ας είναι και με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δεν θα τον κατηγορήσει κανείς γι’ αυτό.
      Καλώ όλους τους φορείς Υπουργό , Βουλευτή , Περιφερειάρχη , Αντιπεριφερειάρχη , Δήμαρχο και όλους τους ενεργούς πολίτες να επαγρυπνούν και ο καθένας από το μετερίζι του να παλέψει και όλοι μαζί να ενώσουμε τη φωνή μας και να σταματήσουμε κάθε τέτοια σκέψη απαξίωσης του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου Ληξουρίου που έμμεσα οδηγεί σε λουκέτο!!!
Πεδία δόξης λαμπρά για ατέρμονες πολιτικές αντιπαραθέσεις υπάρχουν και πάντα θα υπάρχουν….
Στο συγκεκριμένο ζήτημα πρέπει να είμαστε ενωμένοι!!!
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΙΒΕΛΗΣ
    ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΑΛΙΚΗΣΑπαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις