Αυτοί είναι οι τρεις υποψήφιοι για τη Μητρόπολη Κεφαλληνίας

Ρεπορτάζ // Παναγής Φωκάς

Έχει κλειδώσει από το βράδυ της Παρασκευής, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του e-kefalonia, το Τριπρόσωπο των υποψηφίων για την Μητρόπολη Κεφαλληνίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος έχει επικοινωνήσει τόσο με τον Πρωτοσύγκελο της Μητρόπολης π. Γεράσιμο Φωκά, όσο και με τους άλλους δύο υποψηφίους, που είναι ο Αρχιμανδρίτης και γιατρός, εφημέριος της Παναγίας της Ελευθερώτριας στη Κηφισιά Νικόλαος Χαρτουλιάρης καθώς και ο Ιεροκήρυκας της Μητρόπολης αρχ. Φώτιος Γαβριελάτος. Και οι τρεις επίδοξοι ιεράρχες είναι Κεφαλλονίτες, κάτι που σημαίνει ότι αύριο το πρωί, λίγο μετά τις 11, η Κεφαλονιά θα έχει Κεφαλλονίτη επίσκοπο.

esperinos_xaralampous8

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Γεράσιμος Φωκάς είναι το μεγάλο φαβορί

Το φαβορί και οι …αντιδράσεις για τον Εφραίμ

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Γεράσιμος Φωκάς είναι το μεγάλο φαβορί καθώς στηρίζεται από κύκλους του Αρχιεπισκόπου. Τον Γεράσιμο στηρίζουν τόσο ο Κεφαλλονίτης Μητροπολίτης Νικαίας Αλέξιος Βρυώνης, όσο και ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου του Αγίου Όρους Γέροντας Εφραίμ. Η εξέλιξη αυτή ωστόσο προκαλεί αντιδράσεις από μερίδα ιεραρχών που δεν θέλουν στα εσωτερικά ζητήματα της Ιεραρχίας να εμπλέκονται ηγούμενοι. Μάλιστα, ιεράρχης από τη βόρεια Ελλάδα έλεγε στο e-kefalonia ότι «ο ρόλος του ηγούμενου προκαλεί αντιδράσεις». Και συνεχίζει λέγοντας, «δεν μπορεί να μην κάναμε Μητροπολίτη Ιωαννίνων του Πατριάρχη και να κάνουμε δύο Μητροπολίτες σε έναν ηγούμενο». Πάντως οι μέχρι τώρα διασταυρωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή η εξέλιξη δεν μπορεί να κρίνει το αποτέλεσμα τόσο στη Κεφαλονιά όσο στη Μητρόπολη Καλαμαριάς.
Σημείωση: Η Χειροτονία του νέου Μητροπολίτη θα γίνει τη Κυριακή της Πεντηκοστής στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου.
Αξίζει: Έχουν περάσει πενήντα ολόκληρα χρόνια από τη τελευταία φορά που η Κεφαλονιά είχε δικό της Δεσπότη. Τελευταίος Κεφαλλονίτης Μητροπολίτης ήταν ο Ιερόθεος Βουής το 1965.

e-kefalonia.net
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις