Νέα Ηγεσία στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Κεφαλλήνων και Ιθακησίων «ΟΔΥΣΣΕΥΣ»

Με ιδιαίτερη τιμή ο Δήμος Κεφαλονιάς εκπροσωπήθηκε, με Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις εργασίες του 11ου Συνεδρίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων «ΟΔΥΣΣΕΥΣ», από 15 έως 17 Μαΐου 2015 στη Νέα Υόρκη, από τον Α/Δήμαρχο κ.Ευάγγελο Κεκάτο.

Ο κ.Κεκάτος, ενημέρωσε τα Μέλη του Συνεδρίου για την Τουριστική πολιτική προβολής και ανάπτυξης του Νησιού και για διάφορα άλλα θέματα ενδιαφέροντος της Ομογένειας.
Επιπλέον πληροφόρησε τους κ.κ.Σύνεδρους για το νέο Πρόγραμμα, που εκπονείται με ευθύνη του Προέδρου των ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, Α/Πρύτανη κ.Ναπολέοντα Μαραβέγια και αφορά την ίδρυση Εργαστηρίου Μελέτης του Επτανησιακού Απόδημου Ελληνισμού, όπως επίσης και για το Οργανόγραμμα των Εκδηλώσεων της Εβδομάδας του Απόδημου , που θα αναπτυχθούν από 1 έως 5 Αυγούστου 2015 στην Κεφαλονιά.
Τέλος, ο κ.Κεκάτος, αφού ευχαρίστησε για την άψογη συνεργασία τον απερχόμενο Πρόεδρο κ.Ιωάννη Χιόνη , συνεχάρει εκ μέρους του Δημάρχου Κεφαλονιάς κ.Αλέξανδρου Παρίση, τον νέο Πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ.Διονύση Βλάχο και όλα τα Μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας.

Χαιρετισμός Δημάρχου Κεφαλονιάς κ.Αλέξανδρου Παρίση

Με βαθιά τιμή χαιρετίζω την Έκδοση του Επετειακού Λευκώματος της Ομοσπονδίας Αποδήμων Κεφαλλήνων και Ιθακησίων “Οδυσσεύς” και εύχομαι σε όλα τα Μέλη, τους Φίλους και στις Οικογένειές τους Υγεία , προκοπή και δημιουργία.
Ο απόδημος Κεφαλονίτης είναι ο διεθνής πρεσβευτής του Πολιτισμού του Νησιού μας , που στο πρόσωπο του συμβολικά βλέπουμε και καμαρώνουμε τον πιο στενό μας συγγενή.
Η δεύτερη και τρίτη πλέον γενεά Αποδήμων δεν είναι οι Κεφαλλήνες που απομακρύνονται γενεαλογικά από την Μητέρα Πατρίδα , αλλά τα νέα παιδιά, που θα ποτίζουμε ως Δημοτική Αρχή τις ρίζες της καταγωγής τους με ενδιαφέρον και σεβασμό.
Τέλος , να είστε απολύτως βέβαιοι, ότι κάθε φορά που για οποιονδήποτε λόγο αισθάνεστε ότι μπορούμε και πρακτικά να σας φανούμε χρήσιμοι , για οποιοδήποτε θέμα σας απασχολεί σε σχέση με το Νησί μας, το Γραφείο μου θα είναι πάντοτε εγκάρδια ανοιχτό.

Καλή αντάμωση,
Αλέξανδρος Παρίσης
Δήμαρχος Κεφαλονιάς

Χαιρετισμός Α/Δημάρχου Πολιτισμού – Τουρισμού κ.Ευάγγελου Κεκάτου
Συγκίνηση και Νοσταλγία είναι τα πρώτα άμεσα συναισθήματα, που αντανακλαστικά μου δημιουργούνται κάθε φορά, που για οποιαδήποτε λόγο έρχομαι σε επαφή με την πολυαγαπημένη Οικογένεια των “όπου γης” Κεφαλλήνων και Ιθακησίων, που συμβολικά εκπροσωπούνται με ιδιαίτερη επιτυχία από την Παγκόσμια Ομοσπονδία “Οδυσσεύς”.
Τόσο ως απόδημος ο ίδιος, όσο και ως Μέλος μιας Δημοτικής Αρχής, που έχει σε αυστηρή προτεραιότητα το διαρκή σεβασμό και φροντίδα όλων των Κεφαλλήνων που ζουν και διαπρέπουν στο εξωτερικό , αισθάνομαι ξεχωριστή τιμή για τη δυνατότητα που μου δίνεται να συμπεριληφθεί και ο δικός μου θεσμικός χαιρετισμός στο πολύτιμο Λεύκωμα, που με επιμέλεια εκδίδετε.
Η “Εβδομάδα του Απόδημου”, που με ιδιαίτερη χαρά και ενδιαφέρον συνδιοργανώνουμε στο Νησί μας την πρώτη εβδομάδα κάθε Αυγούστου, κατ’ ουσίαν αποτελεί το διεθνές σημείο συνάντησης όλων όσων επιθυμούν να συναντήσουν φίλους και γνωστούς , να καταθέσουν σε συνεδριακό επίπεδο σκέψεις και προτάσεις χρήσιμες κυρίως στις νεώτερες γενεές Αποδήμων, που θα ενισχύσουν τους ιερούς δεσμούς με τη Χώρα μας πρωτίστως και με το Νησί της καταγωγής τους αμέσως μετά.
Με βαριά κληρονομιά τον αγώνα των πρώτων μεταναστών, ήδη από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα ,να πλαισιώνει με σεβασμό τη σκέψη μας, είναι βέβαιο ότι υπάρχουν πάρα πολλά να γίνουν ,ώστε να καταγραφεί η ιστορία της μετανάστευσης και η μεγάλη αναπτυξιακή συμβολή της και στις χώρες που επελέγησαν για εγκατάσταση αλλά και στους τόπους καταγωγής των.
Με την ευχή να συναντιόμαστε όσο πιο συχνά γίνεται και τη βεβαιότητα, ότι όπου και όσο να προοδεύει κάποιος, το συναισθηματικό Σπίτι του, που πάντα θα’ναι ανοιχτό να τον περιμένει, λέγεται Κεφαλονιά και η διεύθυνση είναι ανεξίτηλα γραμμένη στην ψυχή και τη σκέψη μας.
Με εκτίμηση
Ευάγγελος Κεκάτος
Α/ Δήμαρχος Κεφαλονιάς

alexparisis

kek2newyork kek3newyork keknewyork
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις