Ευάγγελος Κεκάτος: Στις προτεραιότητές μας η διεύρυνση της συνεργασίας με τους Αποδήμους

Στο 11ο Συνέδριο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κεφαλλήνων και Ιθακησίων βρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Ευάγγελος Κεκάτος που έλαβε χώρα στις Ηνωμένες Πολιτείας της Αμερικής. 

Ο κ. Κεκάτος συμμετείχε στο Συνέδριο στα πλαίσια ενδυνάμωσης και σύσφιξης των σχέσεων και της άριστης συνεργασίας του Δήμου Κεφαλονιάς με την Ομοσπονδία των Αποδήμων. Συγκεκριμένα οι σημαντικές εργασίες του συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν στη Νέα Υόρκη, όπου χτυπά δυνατά η καρδιά του απόδημου Ελληνισμού, με τα συμπεράσματα να είναι πολύ θετικά για την πορεία της Ομοσπονδίας, κατά τη διάρκεια της δεξίωσης που δόθηκε για να γιορτάσουν τη έναρξη του Συνεδρίου,  βραβεύτηκαν δύο αξιόλογοι Έλληνες ομογενείς, με το “Οδύσσειο” βραβείο, για την αμέριστη και συνεχή προσφορά τους σε συνανθρώπους μας που χρήζουν βοήθεια.

Την ίδια μέρα ανακοινώθηκε η εκλογή του νέου αξιόλογου Προέδρου της Ομοσπονδίας, Διονύση Βλάχου, αντικαθιστώντας επάξια τον κ. Ιωάννη Χιόνη, ο οποίος με τη σειρά του διατέλεσε μία επιτυχημένη θητεία στα ηνία της Ομοσπονδίας των Αποδήμων. Την επομένη ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, συμμετείχε στη λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γερασίμου στο Μανχάταν, ενώ τιμήθηκε η Επέτειος για τα 150 χρόνια από την Ένωση των Επτανήσων.

Η είδηση που βγήκε από την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού είναι η δημιουργία Μουσείου των Αποδήμων, στην Κεφαλονιά, μία ιδέα η οποία προχωράει με γοργούς ρυθμούς και που σίγουρα θα αποτελέσει το κύριο θέμα συζήτησης της Εβδομάδας του Αποδήμου που θα γίνει το καλοκαίρι.
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις