Με δύο νεκρούς εργάτες το εργοδοτικό έγκλημα στα ΕΛΠΕ. Τεράστιες και διαχρονικές οι ευθύνες των κυβερνήσεων

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)

Τώρα: μέτρα προστασίας και ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς!!!

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ-KI καταγγέλλει το καινούργιο εργοδοτικό έγκλημα, αυτή την φορά στα ΕΛΠΕ. Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι της επιχείρησης καταγγέλλουν την εντατικοποίηση της παραγωγής και την έλλειψη μέτρων ασφαλείας, με αποτέλεσμα τον θάνατο δύο εργατών και τον τραυματισμό άλλων τεσσάρων. Ο εργασιακός μεσαίωνας στα ΕΛΠΕ που θεωρεί τους εργάτες «παράπλευρη απώλεια» στον ανελέητο διαγκωνισμό των μονοπωλίων για αύξηση των κερδών τους και βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς τους αποκαλύφθηκε σε όλο του το «μεγαλείο»: εργολάβοι δουλέμποροι, 12ωρα με αυξημένη πίεση στους εργάτες.
Η Διοίκηση της εταιρείας επιχειρεί να απεκδυθεί των ευθυνών της, που τη βαρύνουν ακέραιες, μιλώντας για ανθρώπινο λάθος και για «τυχαίους παράγοντες». Κανείς δεν πρέπει να ακολουθήσει την εργοδοτική προπαγάνδα που παραχαράσσει και συσκοτίζει τα δεδομένα. Ευθύνες έχει και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, γιατί σε ευθυγράμμιση με τις προηγούμενες κυβερνήσεις υιοθετεί το δρόμο της ενίσχυσης της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων. Τα πράγματα στα ΕΛΠΕ συνεχίζουν όπως και πριν με πολιτική κάλυψη και με τις πλάτες παλιού και νέου εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού.
Η ανθρώπινη ζωή θα πάψει να είναι συγκρίσιμη με τα κέρδη – και για αυτό αναλώσιμη – όταν οι εργαζόμενοι οργανωθούν στους χώρους εργασίας και αντιμετωπίσουν την εργοδοτική επίθεση με προοπτική την αντεπίθεση των εργαζομένων και με στόχο την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών τους. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργάτες των ΕΛΠΕ που με απεργιακές κινητοποιήσεις απαιτούν να παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας, να σταματήσει η εντατικοποίηση, να γίνουν αυξήσεις στους μισθούς, να σταματήσουν τα δουλεμπόρια των εργολάβων, να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των νεκρών και ευχόμαστε περαστικά στους τραυματίες, για να γυρίσουν γρήγορα στα σπίτια τους και στην δουλειά τους.
– Όλοι και όλες στους δρόμους, ενόψει και του νέου μνημονίου, στο «εφ’ όλης της ύλης» συλλαλητήριο που προγραμματίζει το Εργατικό Κέντρο για την Πέμπτη 11 Ιούνη, στις 7.30 μμ.

Αργοστόλι 21/05/2015

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

 

Ο Πρόεδρος

 

Ο Οργανωτικός Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης Φαρακλός Βαγγέλης

 
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις