Ε.Α.Σ.  Επιδότηση  στα  πρωτεϊνούχα  Κτηνοτροφικά ψυχανθή

Ο Ε.Α.Σ. ενημερώνει τον Κεφαλλονίτη και Θιακό γεωργό – κτηνοτρόφο ότι με απόφαση που υπογράφει ο κ. Βαγγέλης Αποστόλου, Αν. Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, καθορίζονται οι αναγκαίες λεπτομέρειες για τη χορήγηση της συνδεδεμένης στήριξης στα πρωτεϊνούχα Κτηνοτροφικά ψυχανθή.

Ο προϋπολογισμός για το έτος 2015 ανέρχεται στα 7.000.000 € και ή έκταση στα 40.000 εκτάρια πανελλαδικά. Δικαιούχοι είναι οι γεωργοκτηνοτρόφοι που καλλιεργούν κτηνοτροφικά πρωτεϊνούχα καρποδοτικά ψυχανθή, όπως αυτά ορίζονται στον παρακάτω πίνακα, σε επιλέξιμες εκτάσεις, υπό την προϋπόθεση να χρησιμοποιούν ποικιλίες οι οποίες είναι εγγεγραμμένες στον Εθνικό Κατάλογο Ποικιλιών ή/και στον Κοινό Κατάλογο των Ποικιλιών των Ειδών των Γεωργικών Φυτών.

Κοινή ονομασία Επιστημονική Ονομασία
Κτηνοτροφικό κουκί Vicia faba L.
Κτηνοτροφικό ρεβίθι Cicer arietinum L
Κτηνοτροφικό μπιζέλι / (κτηνοτροφικό πίσο) Pisum sativum L.
Βίκος Vicia sativa L.
Κτηνοτροφικό λαθούρι Lathyrous cicera L.
Λούπινο λευκό Lupinus albus
Λούπινο κυανό L. angustifolius
Λούπινο κίτρινο L. luteus
Ρόβι Vicia ervilia L.
Σόγια Glysine max L.

Πληροφορίες παρέχονται στους ντόπιους δικαιούχους παραγωγούς από το πιστοποιημένο Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών στο κτιριακό συγκρότημα του Ε.Α.Σ. στο Αργοστόλι.

Για το Δ.Σ. του Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης

Ανδρέας  Π. Καλαφάτης  Πρόεδρος
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις