Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων

Κλείνουν 151 χρόνια από τότε που τα Επτάνησα παραχωρήθηκαν από την Αγγλία στον Βασιλιά της Ελλάδας Γεώργιο και ενσωματώθηκαν στην Ελληνική Επικράτεια.
Η “προίκα” αυτή προς τον νέο βασιλιά, και ότι μετέπειτα ακολούθησε, δεινοπάθησε στις συμπληγάδες των πολιτικών σκοπιμοτήτων της διπλωματίας, της βασιλείας, και των υπηρετών της, και τελικά φάνηκε πολύ κατώτερη του πνεύματος των ριζοσπαστικών αγώνων που προηγήθηκαν.
Οι Ριζοσπάστες εμπνευσμένοι από την γαλλική επανάσταση αλλά και την πανευρωπαϊκή επανάσταση του 1848, αγωνίσθηκαν για Ελευθερία, Ισότητα, Κοινωνική Δικαιοσύνη, Ανεξαρτησία και Λαϊκή Κυριαρχία. Οι αγώνες τους παραμένουν επίκαιροι και εμπνέουν ακριβώς σήμερα, που η Πατρίδα μας βρίσκεται στον ασφυκτικό βραχνά του χρέους και εκβιάζεται από τους εταίρους, δανειστές και τοκογλύφους.

ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς-Ιθάκης
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις