Κατασχέθηκαν όλοι οι λογαριασμοί της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας

Ένα μεγάλο σκάνδαλο μας αποκάλυψε ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγής Δρακουλόγκωνας αμέσως μετά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε και με τους επαγγελματίες της Ερίσου και αφορά την πρόσφατη κατάσχεση που έγινε σε όλους τους λογαριασμούς  της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας και Ιθάκης.

Συγκεκριμένα και ανάμεσα σε πολλά έχουν κατασχεθεί τα χρήματα από τα προνοιακά επιδόματα των νεφροπαθών, τα χρήματα για την πληρωμή των λειτουργικών δαπανών της Περιφερειακής Ενότητας, χρήματα που αφορούν με την καθημερινότητα όπως η κοπή των χορταριών και η δακοκτονία, για τα οποία η Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας έχει ήδη προκηρύξει πρόσκληση ενδιαφέροντος, αλλά και χρήματα που αφορούν τις μεταφορές των μαθητών.

Το γεγονός αυτό έγινε γνωστό καθώς ένας υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας πήγε στην τράπεζα να καταθέσει μία επιταγή και του είπαν ότι είναι …ακάλυπτη από εκεί και πέρα αφού έγινε ο απαραίτητος έλεγχος των αποθεμάτων αποκαλύφθηκε το τι έχει συμβεί. Ο Περιφερειάρχης Θόδωρος Γαλιατσάτος με τον οποίο επικοινώνησε ο Αντιπεριφερειάρχης και προσπαθεί να βρει λύση μέσω της δικαστικής οδού, σε προγενέστερη συνέντευξη Τύπου που είχε παραχωρήσει, τον Νοέμβριο, είχε ήδη κάνει αναφορά στην επικείμενη κατάσχεση. Η κατάσχεση αυτή όπως μας ενημέρωσε ο κ. Δρακουλόγκωνας αφορά έργο της Αναπτυξιακής Επιχείρησης Αυτοδιοίκησης Κέρκυρας και το οποίο θα κόστιζε 4 εκατομμύρια ευρώ, το ποσό βέβαια με τις καθυστερήσεις και τους τόκους έχει φτάσει τα 9 εκατομμύρια, έτσι λοιπόν δόθηκε δικαστική εντολή να κατασχεθούν οι λογαριασμοί της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας και Ιθάκης.

Ο κ. Δρακουλόγκωνας όταν ρωτήθηκε γιατί έγινε σε εμάς αυτή η κατάσταση ενώ αφορά έργο της Κέρκυρας, δήλωσε μεταξύ άλλων: “Να μην βάζουμε νερό στο μύλο κάποιων, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων είναι ενιαία και αδιαίρετη, δεν φταίει η Κέρκυρα, φταίνε συγκεκριμένοι άνθρωποι που εφάρμοσαν συγκεκριμένες πολιτικές. Ίσως ένας από τους λόγους που έγινε η κατάσχεση μόνο στην Κεφαλονιά είναι και αυτός, γιατί αν γινόταν στην Κέρκυρα θα είχε όνομα και επίθετο, όπως είπε χαρακτηριστικά. Ενώ συνέχισε λέγοντας: “Ας ελπίσουμε ότι μέσα από την Ένορκη Διοικητική Εξέταση που ήδη διενεργείται για το θέμα θα “φωτογραφηθούν” εκείνοι που ευθύνονται και θα λυθεί το ζήτημα”.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγής Δρακουλόγκωνας θέλοντας να καθησυχάσει τον κόσμο της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης ανέφερε ότι, δεν σταμάτησε η λειτουργία της Περιφέρειας ούτε λεπτό, έχει ήδη κινηθεί δικαστικά, καταθέτοντας αίτηση αναστολής της κατάσχεσης. Μέσα στην ημέρα περιμένει την απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα και τον ορισμό της δικάσιμου έτσι ώστε να μπορέσει να πείσει την Πρόεδρο ότι τα χρήματα αυτά είναι ακατάσχετα και πρέπει να ανασταλεί η δικαστική απόφαση. Μέχρι τότε όμως όπως καταλαβαίνουμε όλοι τα πράγματα είναι αρκετά δύσκολα καθώς το ταμείο είναι …μείον.
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις