Επαγγελματίες Ερίσου: Να ανοίξει άμεσα ο Χάρακας, καταστρεφόμαστε!

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το πρωί στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη, Παναγή Δρακουλόγκωνα, με τους επαγγελματίες της περιοχής της Ερίσου για το γνωστό θέμα του Χάρακα.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Σπύρος Γαλιατσάτος, ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς, Αλέξανδρος Παρίσης, ο Αντιδήμαρχος Ερίσου Κώστας Κοντογούρης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Παναγής Κοκκόλης, και Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων.

Οι επαγγελματίες αναφέρθηκαν για πολλοστή φορά στο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν στην βόρεια Κεφαλονιά, με το κλείσιμο του δρόμου από τον Χάρακα λόγω των ζημιών που προκάλεσε ο σεισμός αλλά και εξαιτίας της μεγάλης καθυστέρησης που υπάρχει στην πρόοδο των έργων ενώ εξέφρασαν την ανησυχία τους καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να χαθεί και η φετινή τουριστική σεζόν με τις όποιες συνέπειες για τους επαγγελματίες της περιοχής, που ήδη όπως τόνισαν ασφυκτιούν οικονομικά.

Ο Δήμαρχος από τη μεριά του πρότεινε στον κ. Δρακουλόγκωνα να σταματήσουν τα έργα που γίνονται και δώσουν ένα μέρος του δρόμου στην κυκλοφορία, με την τοποθέτηση σηματοδότη και να μεταθέσουν την τοποθέτηση της μεταλλικής γέφυρας για μετά το Σεπτέμβρη καθώς αν προχωρήσουν τα έργα ως έχουν τότε μιλάμε για παράδοση τέλη Ιουλίου. Ο Αντιπεριφερειάρχης συμφώνησε με την πρόταση του Δημάρχου με την προϋπόθεση ότι η διαχειριστική αρχή θα δεχθεί να παραταθεί το έργο καθώς πρόκειται για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ που σημαίνει ότι αν δεν παραδοθεί μέχρι τέλος Δεκέμβρη υπάρχει η πιθανότητα να χαθεί.

Ο κ. Δρακολόγκωνας διευκρίνισε επειδή πολλά ακούγονται για δυσκολίες στην χρηματοδότηση και την πληρωμή του εργολάβου, ότι δεν τίθεται κανένα θέμα χρηματοδότησης αλλά η όποια καθυστέρηση έχει επέλθει στην πορεία του έργου οφείλεται στον εργολάβο και στο εργοστάσιο κατασκευής της μεταλλικής γέφυρας που βρίσκεται στην Πάτρα.

Τις επόμενες μέρες θα πρόκειται να έρθει στην Κεφαλονιά και ο Περιφερειάρχης Θόδωρος Γαλιατσάτος για να επιληφθεί επί του θέματος και κάλεσε τους επαγγελματίες να συμμετέχουν σε μία ευρεία σύσκεψη με τους φορείς έτσι ώστε να δώσουν άμεση λύση στο πρόβλημα.

ΧΑΡΑΚΑΣ

1-DSC09108 1-DSC09107 1-DSC09103 1-DSC09102 1-DSC09101 1-DSC09100 1-DSC09099 1-DSC09098 1-DSC09097 1-DSC09096 1-DSC09093 1-DSC09092
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις