Τα γυρίζει και η Ζωή ¦ Σχήμα λόγου η κατάργηση του μνημονίου με ένα νόμο!!!

Η ίδια η πρόεδρος της Βουλής έδωσε τη δική της εκδοχή των γεγονότων, αφού παραδέχθηκε ότι έλαβε μία σχετική επιστολή από τον Δημήτρη Μάρδα, αλλά πρόσθεσε ότι δεν της έχει ζητηθεί η μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμων της βουλής στην Τράπεζα της Ελλάδος.

«Η πρόεδρος της Βουλής δεν είναι διαχειριστής αποθεματικών», είπε αρχικά η κ. Κωνσταντοπούλου απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ. «Δεν μου έχει ζητηθεί», πρόσθεσε για το θέμα, ενώ στη συνέχεια ανέφερε «Την Παρασκευή μου εστάλη επιστολή από τον κ. Μάρδα, την οποία διερμηνεύω ως διερευνητική. Με βάση αυτή θα ερευνήσω ακριβώς ποιο είναι το πλαίσιο και θα υπάρξουν οι νόμιμες διαδικασίες», ενώ σημείωσε ότι η βουλή έχει πολύ συγκεκριμένο πλαίσιο αυτονομίας.

«Η παραφιλολογία για αίσθηση σύγκρουσης και ρήξης της βουλής με την κυβέρνηση αφορά εκείνους που θα επιθυμούσαν να υποσκαφθεί το κοινοβουλευτικό και το κυβερνητικό έργο», πρόσθεσε.

Η κ. Κωνσταντοπούλου ρωτήθηκε και για την κατάργηση του μνημονίου με ένα νόμο, που είχε ειπωθεί προεκλογικά, ζήτημα στο οποίο απάντησε ότι επρόκειτο για… σχήμα λόγου!

Όταν προεκλογικά τούιταρε αντιμνημονιακά ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

«Το μνημόνιο δεν είναι ζήτημα κριτικής, ή προσέγγισης αντοχών. Το μνημόνιο είναι ένα αντιδημοκρατικό καθεστώς και πρέπει να πάψει σε όλη την Ευρώπη. Έχει εξηγηθεί ότι χιλιάδες διατάξεις δεν καταργούνται με ένα νόμο. Το σχήμα λόγου “με ένα άρθρο και ένα νόμο” είχε ειπωθεί για να καταδείξει την βαθιά αντιδημοκρατική επιλογή της κυβέρνησης Σαμαρά να φέρει με ένα άρθρο εκατοντάδες νόμους με την διαδικασία του κατεπείγοντος. Να είμαστε σαφείς: Προφανώς η κατάργηση του μνημονίου προϋποθέτει πολλαπλά νομοθετήματα και για αυτό που λέτε ότι δεν έχει γίνει αυτό, να πω ότι έχει ήδη ξεκινήσει να υλοποιείται, παρόλο που η κυβέρνηση δεν είναι απερίσπαστη», είπε συγκεκριμένα.

Aναφερόμενη στη συμφωνία, τόνισε ότι «Οι συνθέσεις και οι αντιθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να ερμηνευτούν ως καπετανάτα. Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαπραγμάτευση και δεν έχω κανέναν λόγο να μην έχω εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό. Οι προσπάθειες που γίνονται να υπονομευτεί η θέση της Ελλάδας, ξεπερνούν κάθε όριο», ενώ χαρακτήρισε τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίο ως ένα «κοινό ανακοινωθέν του Eurogroup, το οποίο δεν έχει και καμία νομική υπόσταση. Περιέχει τον οδικό χάρτη της διαπραγμάτευσης και έχουμε ήδη διανύσει έναν δρόμο άρα είναι άστοχο να μιλάμε για την 20η Φεβρουαρίου».

Πηγή: iefimerida.grΑπαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις