Η Ζωή σήκωσε «μπαϊράκι» κατά της κυβέρνησης: Ξεχάσαμε τις δεσμεύσεις μας

Εσωκομματικό «μπαϊράκι» σήκωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου: Η πρόεδρος της Βουλής – εντός των κομματικών οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ – δεν δίστασε να εξαπολύσει δριμύτατη επίθεση κατά της κυβέρνησης ως προς τη διαπραγμάτευση.

Τα πυρά της προέδρου της Βουλής τα δέχθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης ο οποίος είχε πάει στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και του προεδρείου της ΚΟ για να ενημερώσει σχετικά με τις εξελίξεις σε σχέση με τους εταίρους και την πορεία των διαβουλεύσεων.

Σύμφωνα με πηγές που ήταν στη συνεδρίαση ο κ. Δραγασάκης ενημέρωσε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται για συμφωνία με τους εταίρους μέχρι τις 19 Μαΐου. Ωστόσο το κλίμα ήταν φορτισμένο, όπως επιβεβαίωσε στο iefimerida.gr στέλεχος που ήταν παρών στη συνεδρίαση.

Ζωή: Αθετούμε τις δεσμεύσεις της ΔΕΘ

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, σύμφωνα με πληροφορίες, εξαπέλυσε σφοδρά πυρά κάνοντας λόγο για αναξιοπιστία και αθέτηση των δεσμεύσεων της ΔΕΘ.

Και δεν ήταν η μόνη. Και άλλα στελέχη του οργάνου της Πολιτικής Γραμματείας, κυρίως προερχόμενα από το Αριστερό Ρεύμα, ο Ρούντι Ρινάλντι κ.α. εξέφρασαν τη δυσφορία τους για πτυχές της διαπραγματευτικής τακτικής της κυβέρνησης. Κριτική στάση φέρεται να κράτησε και ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος, κυρίως για την συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μητρόπουλος και το πρωί, στη Βουλή είχε αφήσει σαφείς αιχμές κατά του Γιάνη Βαρουφάκη.

Προειδοποιήσεις και από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

Το ιδιαίτερα βαρύ κλίμα που επικράτησε στη συνεδρίαση επιβεβαιώνει ουσιαστικά και η ανακοίνωση που εξέδωσε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαπραγμάτευση και τις πολιτικές εξελίξεις. Στην ανακοίνωση αυτή, γίνονται έμμεσες προειδοποιήσεις στην κυβέρνηση για τις προεκλογικές «κόκκινες γραμμές» ενώ κατηγορούνται οι δανειστές για τις απαιτήσεις που εγείρουν: «Οι απαιτήσεις αυτές δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές» ξεκαθαρίζει το ανώτατο καθοδηγητικό όργανο του κυβερνώντος κόμματος.

Διαβάστε την ανακοίνωση της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ.

«Από την πρώτη στιγμή που συγκροτήθηκε η κυβέρνηση, κατέστη σαφές- τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό της χώρας- ότι η εντολή του ελληνικού λαού είναι δεσμευτική και αποτελεί την πυξίδα στις διαπραγματεύσεις».
Οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης είναι και κόκκινες γραμμές του ελληνικού λαού, εκφράζουν τα συμφέροντα των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των συνταξιούχων, των αγροτών και της νεολαίας. Εκφράζουν την ανάγκη της χώρας να μπει σε ένα νέο δρόμο ανάπτυξης, με πυρήνα της την κοινωνική δικαιοσύνη και την αναδιανομή του πλούτου.
Η επιμονή των δανειστών να εφαρμόσουν το μνημονιακό πρόγραμμα της κυβέρνησης Σαμαρά, δημιουργώντας έναν ασφυκτικό κλοιό πολιτικών πιέσεων και χρηματοδοτικής ασφυξίας στη χώρα, έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την έννοια της δημοκρατίας και της λαϊκής κυριαρχίας στην Ευρώπη. Εκφράζει την εμμονική προσήλωση στη λιτότητα που αποδομεί το κοινωνικό κράτος, την ολιγαρχική διεύθυνση των ευρωπαϊκών υποθέσεων σε κλειστές αίθουσες ανεπηρέαστες από την κοινωνική βούληση, οι οποίες στρώνουν το έδαφος στην άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη.
Οι απαιτήσεις αυτές δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές. Δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές από τον ελληνικό λαό που αγωνίστηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια για να μπει τέλος στις εγκληματικές πολιτικές των μνημονίων. Δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές από τους ευρωπαϊκούς λαούς και από τις προοδευτικές κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις, που αγωνίζονται για μια Ευρώπη της αλληλεγγύης και της Δημοκρατίας.
Οι πολίτες της Ελλάδας και της Ευρώπης δεν είναι οι παθητικοί καταναλωτές των ειδήσεων των 8, αντίθετα πιστεύουμε ότι μπορούν να είναι συμπρωταγωνιστές σε μια διαπραγμάτευση που αφορά την κοινή μοίρα όλων μας στην κλίμακα της Ευρώπης και του κόσμου.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει κάθε δυνατή πρωτοβουλία για την ενημέρωση της ελληνικής κοινωνίας αλλά και των ευρωπαϊκών λαών. Σε κάθε πόλη, σε κάθε γειτονιά και χώρο δουλειάς, αλλά και σε όλες τις χώρες τις Ευρώπης οι βουλευτές, ευρωβουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθούν μαζί με τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και τις αλληλέγγυες με αυτόν δυνάμεις σε ένα πλατύ κάλεσμα κινητοποίησης για την νίκη της δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας.
Τώρα είναι η ώρα να μπουν οι ίδιοι οι λαοί στην μάχη. Θα νικήσουμε.

Πηγή: http://www.iefimerida.gr
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις