Επίσκεψη Περιφερειάρχη σε Κάλαμο και Καστό

Δυο από τα μικρότερα νησιά της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, που διοικητικά ανήκουν στην Π.Ε. Λευκάδας, τον Κάλαμο και τον Καστό, επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Θεόδωρος Γαλιατσάτος συνοδευόμενος από τον α/περιφερειάρχη Π.Ε. Λευκάδας Θ. Χαλικιά, τον Περιφερειακό σύμβουλο της ΑΝ.Α.Σ.Α και βουλευτή Λευκάδας του ΣΥΡΙΖΑ Σ. Γρηγόρη και τον εκτελεστικό γραμματέα της ΠΙΝ Π. Ζησιμάτο.
Σκοπός της επίσκεψης ήταν η επαφή με τους κατοίκους των νησιών, η συζήτηση με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και η διαπίστωση της επικρατούσας κατάστασης.
Στον Κάλαμο η αντιπροσωπεία της ΠΙΝ συναντήθηκε με τον πρόεδρο του νησιού Ι. Κανδηλιώτη και στον Καστό με τον α/δήμαρχο Χ. Τριλίβα.
Από τις επαφές αυτές προέκυψαν κορυφαία ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη βελτίωση της καθημερινότητας και την στήριξη της τοπικής ανάπτυξης. Συγκεκριμένα:
1. η ουσιαστική βελτίωση της συγκοινωνιακής σύνδεσης τόσο με την απέναντι ακτή του Μύτικα όσο και με το διοικητικό κέντρο της Λευκάδας.
2. η συντήρηση και βελτίωση των λιμενικών εγκαταστάσεων
3. η συνέχιση έργων υποδομής και διαμόρφωσης κοινόχρηστων χώρων που χρηματοδοτούνται από το ΠΔΕ
4. η κατασκευή νέου σύγχρονου υποθαλάσσιου αγωγού για την οριστική επίλυση της υδροδότησης
5. η εξασφάλιση ικανοποιητικών συνθηκών δημόσιας υγείας (αποχέτευση παραλιακού οικισμού, ανεξέλεγκτη βόσκηση βοοειδών)
6. απομάκρυνση της ιχθυοκαλλιέργειας
7. εξασφάλιση αντιπυρικής πρόληψης και προστασίας
8. προμήθεια κατάλληλα εξοπλισμένου νοσοκομειακού σκάφους για την μεταφορά ασθενών.
Ο Περιφερειάρχης και η αντιπροσωπεία της ΠΙΝ δεσμεύθηκαν να μελετήσουν άμεσα τα προβλήματα αυτά και να προχωρήσουν σε πρακτικές ενέργειες για την αντιμετώπιση τους, είτε άπ’ ευθείας, είτε μέσω των αρμόδιων, κατά περίπτωση φορέων και οργάνων.

kastos
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις