“Έβαλε τα καλά του” ο γέρο-πλάτανος και η βρύση στα Λουρδάτα!

Γράφει ο Λιβέριος Πετρίδης

Μία από τις βασικές υποσχέσεις που έλαβε το ΔΣ του Συλλόγου “Ο ΠΛΑΤΑΝΟΣ” από τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμμβουλο Λειβαθούς κ. Ηλία Κουρκουμέλη (σχετικό δημοσίευμα εδώ), ήταν και ο καλλωπισμός της βρύσης στο κέντρο του χωριού όπου υπάρχει και ο εμβληματικός γέρο- πλάτανος, που έχει δεί και θα δεί ακόμα περισσότερα στα επόμενα χρόνια. Έστω, και μόνο λόγω ηλικίας, χρήζει κάποιου σεβασμού και εξωραϊσμού μαζί με την “κολλητή” του βρύση.
Το “πήρε επάνω του” ο εκπρόσωπος της Τοπικής Κοινότητας κ. Χρήστος Μαγουλάς και συνεπικουρούμενος από το μέλος του ΔΣ του Συλλόγου κ. Βασίλη Φραγκισκάτου, με υλικά του Δήμου, τελείωσε τον χρωματισμό του χώρου και αντικατέστησε την φθαρμένη κουπαστή των κιγκλιδωμάτων.
Ήταν το πρώτο βήμα αποκατάστασης του χώρου. Σύμφωνα με την υπόσχεση Κουρκουμέλη, ο πλάτανος περιμένει το στέγαστρο και τις βρύσες του πλυσταριού, τον φωτισμό, παγκάκια, αλλά κυρίως την επισκευή των σκαλοπατιών που έχουν ξηλώσει οι ρίζες του πλάτανου.
Αξίζει ένα μπράβο στον κ. Μαγουλά για την πρωτοβουλία του, αν και δεν είναι δουλειά του τοπικού άρχοντα αυτή, αλλά σαν μέλος του συλλόγου ελλείψει άλλων, καλώς έπραξε!
Ήδη, η τουριστική περίοδος ξεκίνησε και οι τουρίστες επισκέπτονται το “αξιοθέατο” του χωριού, αποτίοντας φόρο τιμής στον γέρο πλάτανο και τη βρύση που “έβαλαν τα καλά τους” για να τους υποδεχτούν.
ανείχαμε όλοι τη στοιχειώδη ευαισθησία, να κρατήσουμε όμορφο και προσπελάσιμο το χώρο του πλάτανου καθ’ όλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου και να μην κάναμε το χώρο ανεξέλεγκτο χώρο στάθμευσης, ή αφήνοντας κάθε είδους σκουπίδια, ο χώρος του πλάτανου θα ήταν σημείο αναφοράς και πολιτισμού για το χωριό.
Όσον αφορά τα υπόλοιπα που πρέπει να γίνουν μέχρι τέλος Ιουνίου σύμφωνα με την υπόσχεση Κουρκουμέλη, ήδη έχει καθαριστεί η παραλία από σκουπίδια και άμμο, αποψιλώθηκε από τα χόρτα ο κεντρικός δρόμος που κατεβαίνει στην παραλία, επίσης, προχωράει το έργο αποκατάστασης του κοινοτικού φωτισμού. Προς το παρόν ο κ. Κουρκουμέλης τηρεί την υπόσχεσή του και περιμένουμε την ολοκλήρωση των υποσχέσεων.

lourdas.gr

paralia1-fill-400x266 paralia2-fill-400x292 platanos1-fill-400x272 platanos2-fill-400x225
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις