Μήνυμα για την Πρωτομαγιά άφησε στο facebook ο Γιώργος Τζωρτζάτος

Ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Γιώργος Τζωρτζάτος εμπνευσμένος από την Πρωτομαγιά έγραψε στον τοίχο του στο facebook:

“Εύχομαι σε όλους Καλή Πρωτομαγιά, σε μια εποχή που καλούμαστε να δώσουμε νέους αγώνες…
Δηλώνουμε την αντίθεσή μας στις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, με τις οποίες υποχρεούμαστε, να τοποθετήσουμε τα ταμειακά μας διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδος. Η καταφυγή σε Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου θα πρέπει να γίνεται με εξαιρετική φειδώ, “μόνο σε επείγουσα και απρόβλεπτη ανάγκη”, όπως ορίζεται στο ίδιο το Σύνταγμα.
Εν προκειμένω, η ρύθμιση περιορίζεται σε μία αόριστη, γενικόλογη και για αυτό άκρως επικίνδυνη αναφορά σε φορείς της Γενικής Κυβέρνησης, τα χρηματικά διαθέσιμα των οποίων, μονομερώς και χωρίς τη συναίνεσή τους διατάσσεται να μεταφερθούν σε λογαριασμούς της ταμειακής διαχείρισης στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Κατακρίνουμε το γεγονός, ότι η Κυβέρνηση εντάσσει στους Φορείς Γενικής Κυβέρνησης νομικά πρόσωπα ή οντότητες, που οι πόροι τους δεν προέρχονται από κρατικές ενισχύσεις ή πόρους, αλλά από ιδιωτικά μέσα και πηγές. Ιδίως, μάλιστα, όταν πρόκειται για φορείς, οι οποίοι εκ του Συντάγματος χαίρουν οικονομικής αυτοτέλειας και αυτόνομης διοίκησης.
Εάν αυτοί οι Φορείς στερηθούν των οικονομικών τους πόρων, δε θα είναι σε θέση να εκσυγχρονισθούν και να υλοποιήσουν τους στόχους τους”.

Ο κ. Τζωρτζάτος αφιερώνει σε όλους τους Κεφαλονίτες το ποίημα του Γιάννη Ρίτσου για τον Μάη του 1936 “Μέρα Μαγιού μου μίσεψες”.
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις