Να απελευθερωθούν ΤΩΡΑ οι Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι!!! Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στο λαό της Παλαιστίνης, ιδιαίτερα στους πολιτικούς κρατούμενους που παραμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα στις φυλακές του Ισραήλ, κάτω από άθλιες συνθήκες, πολλές φορές χωρίς δίκη, κατά παράβαση κάθε νόμου δικαίου. Για πάνω από 50 χρόνια, το 40% περίπου των Παλαιστινίων που ζουν στις κατεχόμενες από το Ισραήλ παλαιστινιακές περιοχές, ανάμεσά τους γυναίκες, παιδιά, πολιτικοί ηγέτες, δημοσιογράφοι αλλά και αραβόφωνοι Παλαιστίνιοι κάτοικοι του Ισραήλ, έχουν φυλακιστεί σε φυλακές του Ισραήλ για μικρότερο ή μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αλλά πάντοτε με σκληρά βασανιστήρια και απάνθρωπη μεταχείριση. Κάθε χρόνο, 500-700 Παλαιστίνιοι ανήλικοι προσάγονται στα ισραηλινά στρατιωτικά δικαστήρια, με μοναδική κατηγορία ότι πετούσαν πέτρες σε Ισραηλινούς στρατιώτες. Οι δε κάτοικοι της Γάζας, που φυλακίζονται με τον ισραηλινό στρατιωτικό νόμο, έχουν ακόμα πιο περιορισμένη δυνατότητα προστασίας και μπορεί να κρατηθούν φυλακισμένοι για απεριόριστο χρονικό διάστημα χωρίς κατηγορία ή δίκη.
ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, που σπεύδουν να παραστήσουν τους προστάτες της “δημοκρατίας” και του “διεθνούς Δικαίου” μόνο εκεί όπου τα συμφέροντά τους κινδυνεύουν, για την τεράστια αυτή παραβίαση κάθε ανθρώπινου δικαιώματος κωφεύουν, ψελλίζοντας παραινέσεις προς το Ισραήλ, ενώ γνωρίζουν πολύ καλά τι αποτέλεσμα έχουν φέρει μέχρι σήμερα αυτές οι παραινέσεις. Ο ΟΗΕ, από τη μεριά του, επιμένει να κλείνει μάτια και αυτιά σ’ αυτή την κατάσταση, ξεχνώντας ακόμα και τις δικές του αποφάσεις, που παραμένουν όλα αυτά τα χρόνια ανενεργές.
Εμείς δε θα ξεχάσουμε ποτέ. Δε θα εγκαταλείψουμε ποτέ τον αγώνα μας. Θα σταθούμε στο πλευρό του λαού της Παλαιστίνης, που αγωνίζεται άοπλος απέναντι σε ένα πάνοπλο Ισραήλ, για το δικαίωμά του να ζει στη δική του πατρίδα με λευτεριά και αξιοπρέπεια. Με τη διεθνιστική αλληλεγγύη των αντιιμπεριαλιστών όλης της Γης, είμαστε βέβαιοι ότι ο αγώνας του αυτός αργά ή γρήγορα θα δικαιωθεί.
Μέχρι τότε δε θα πάψουμε να απαιτούμε για:
• Αποχώρηση όλων των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής από τα εδάφη της Παλαιστίνης.
• Ίδρυση ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
• Διάλυση όλων των ισραηλινών εποικισμών.
• Επιστροφή όλων των προσφύγων στις εστίες τους.
• Άμεση απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων.
• Να γκρεμιστεί το “τείχος της ντροπής”.
Αργοστόλι 24/04/2015

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

 

Ο Πρόεδρος

 

Ο Οργανωτικός Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης Φαρακλός Βαγγέλης

 
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις