Διονύσης Λυκούδης: Μας παίρνουν τα ταμειακά διαθέσιμα και όχι τα αποθεματικά και μας δίνουν πίσω χαρτιά

Πάνω από τέσσερις ώρες κράτησε χθες η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορούσε την απόφαση της κυβέρνησης να δεσμεύσει τα ταμειακά αποθέματα των Δήμων με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Η συνεδρίαση συγκλήθηκε έτσι ώστε ο Δήμος με την έγκριση του ανώτατου θεσμικού οργάνου που είναι το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει θέση για το ζήτημα και να καταθέσουν ένα ψήφισμα με το οποίο θα δηλώνουν ρητά αν συμφωνούν ή όχι να δεσμεύσει η κυβέρνηση τα ελάχιστα ταμειακά αποθέματα που διαθέτει με κίνδυνο να μείνουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι αλλά και να μην μπορούν να πραγματοποιηθούν έργα που αφορούν την καθημερινότητα του Δήμου μας.

Το αποτέλεσμα ήταν μετά από πολλές αντιπαραθέσεις η κάθε παράταξη να καταθέσει και δικό της ψήφισμα, με την αντιπολίτευση εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ, να διαφωνεί με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου καθώς όπως ανέφεραν υπάρχουν πολλές ασάφειες και κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι τα χρήματα αυτά θα “πιάσουν τόπο”, αλλά όπως τόνισαν θέλουν να βοηθήσουν την πατρίδα καθώς έτσι και αλλιώς τα χρήματα των Δήμων είναι κρατικά.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο παραβρέθηκε και τοποθετήθηκε και ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Ματαράγκας, ο οποίος τόνισε την αναγκαιότητα να στηρίξουμε την προσπάθεια της κυβέρνησης ενάντια στους δανειστές.

Η Δημοτική Αρχή αρχή από την πλευρά της καταδίκασε την συγκεκριμένη πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου καθώς δεν σύμφωνα με έγγραφο της Κεντρική Τράπεζας τα χρήματα των Δήμων θα μετατραπούν σε Ρέπος, ενώ ο Αναπληρωτής Δημάρχου Διονύσης Λυκούδης ξεκαθάρισε στην τοποθέτησή του ότι το υπουργείο ουσιαστικά παίρνει από τους Δήμους τα πενιχρά ταμειακά διαθέσιμα, με τα οποία είχαν προγραμματιστεί να γίνουν έργα μέσω του Λιμενικού Ταμείου. Ο κ. Λυκούδης τόνισε ότι, το σπίτι μας είναι ο Δήμος Κεφαλονιάς ανεξάρτητα από το ποιος είναι ο Δήμαρχος και πρότεινε στη συνέχεια να συνταχθούν στο πλευρό της ΚΕΔΕ η οποία αντιτίθεται στην δέσμευση των ταμειακών αποθεμάτων και προχώρησε σε απεργιακές κινητοποιήσεις με το κλείσιμο των Δήμων.

Μετά από πολλές αντιπαραθέσεις και αντεγκλίσεις εκατέρωθεν πέρασε τελικά κατά πλειοψηφία, με 21 ψήφους, το ψήφισμα που κατέθεσε η Δημοτική Αρχή και είναι ενάντια στη δέσμευση των ταμειακών αποθεμάτων.

1-DSC08135 1-DSC08137 1-DSC08138 1-DSC08141 1-DSC08143 1-DSC08147 1-DSC08149 1-DSC08151 1-DSC08158 1-DSC08159 1-DSC08160 1-DSC08162 1-DSC08165 1-DSC08169
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις