Συνάντηση-συζήτηση για τον τουρισμό στο Επιμελητήριο

Συνάντηση-συζήτηση πραγματοποιήθηκε σήμερα από φορείς και επαγγελματίες του νησιού μας για την φετινή τουριστική σεζόν, στο Εμπορικό Επιμελητήριο.

Την συνάντηση διοργάνωσε ο Σύλλογος Επισιτιστικών και συναφών Επαγγελμάτων Ο Αρκείσιος, καθώς θεωρείται επιτακτική ανάγκη η επίλυση πολλών προβλημάτων στο καυτό θέμα του τουρισμού. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ο Αρκείσιος, Χρήστος Καμπανός, ευχαρίστησε όλους όσους παραβρέθηκαν στην συνάντηση αποδεχόμενοι την πρόσκληση του Συλλόγου ενώ απουσίαζαν από την συνάντηση  το ίδιο το Επιμελητήριο, το ΚΤΕΛ και τα ΤΑΧΙ. Το παρών στην συνάντηση έδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Σπύρος Γαλιατσάτος, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Ευάγγελος Κεκάτος, η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Καταλυμάτων, Κατερίνα Ατσάρου, ο Γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων, Νίκος Κουρκουμέλης, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ, Σταύρος Τραυλός, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, Κώστας Γρηγορόπουλος και ο καθηγητης του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, Αγησίλαος Κονιδάρης, το μέλος του Εμποροεπαγγελμματικού Συλλόγου και τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Η Κράνη, Κώστας Πρέντζας και Ιάκωβος Νιφοράτος, επίσης οι επιχειρηματίες και μέλη του Αρκείσιου, Ανδρέας Παντελειός, Νίκος Λούκας και Βασίλης Σιμωτάς.

Το λόγο πρώτος πήρε ο κ. Γαλιατσάτος κάνοντας μία αναφορά στις Τουριστικές εκθέσεις που δίνει το παρών η Περιφέρεια αλλά και τις διαφημίσεις που γίνονται σε ξένα τηλεοπτικά δίκτυα για την Κεφαλονιά, ενώ έκανε τη διαπίστωση ότι δεν έχει σημασία τόσο η διαφήμιση όσο το τι θα δει ο τουρίστας ερχόμενος εδώ και τι θα μεταφέρει στην πατρίδα του.  Ενώ στη συνέχεια ανέφερε μεταξύ άλλων: “Η Κεφαλονιά είναι το ποιοτικότερο από όλα τα Επτάνησα αλλά δεν ξέρουμε πως να το εκμεταλλευτούμε”. Ο κ. Γαλιατσάτος στην ομιλία του στάθηκε σε τέσσερις πολύ σημαντικές παραμέτρους που μέσα τους περικλείουν όλη την αλήθεια για τον τουρισμό, πρώτη παράμετρος, η εποχικότητα, καθώς όλοι μιλάμε και θέλουμε επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν αλλά κάποιοι επαγγελματίες δεν είναι διατεθειμένοι να ανοίξουν τα μαγαζιά τους πέρα των τριών μηνών του καλοκαιριού, με αποτέλεσμα οι επισκέπτες που έρχονται νωρίτερα να μην βρίσκουν εστιατόριο να φάνε.

Η δεύτερη παράμετρος είναι η συμπεριφορά, τόσο των επαγγελματιών όσο και των υπαλλήλων που δραστηριοποιούνται σε τουριστικές επιχειρήσεις, και κατά πόσο θέλουν να εξυπηρετήσουν σωστά τον κάθε επισκέπτη που έρχεται στο νησί μας, λέγοντας χαρακτηριστικά ο κ. Γαλιατσάτος: “Δεν πρέπει να δείχνουμε αίσθημα δουλικότητας, αλλά σωστής εξυπηρέτησης”.

Η τρίτη σημαντική παράμετρος είναι η τιμιότητα και η ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρουν οι επιχειρήσεις στον τουρίστα-επισκέπτη και η τέταρτη και τελευταία παράμετρος, η κακοποίηση του περιβάλλοντος με τους Κεφαλονίτες να πετούν τα αποτσίγαρα τους ή τα σκουπίδια τους στο δρόμο και όχι σε κάποιο κάδο απορριμμάτων, μολύνοντας το περιβάλλον και συνάμα δυσφημώντας το νησί μας. Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Ευάγγελος Κεκάτος από τη μεριά του έκανε τη σύσταση στους υπευθύνους του τουρισμού να πραγματοποιείται συνάντηση μία φορά το μήνα τουλάχιστον, έτσι ώστε να μπορούν να βγάζουν και τα απαραίτητα συμπεράσματα. Τόνισε ωστόσο ότι δεν πρέπει να μένουμε μόνο στην σωστή χάραξη της πολιτικής που πρέπει να ακολουθηθεί στο θέμα του τουρισμού αλλά θα πρέπει και να κοιτάμε τη σωστή επικοινωνία μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων και επαγγελματιών.

Η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Καταλυμάτων, Κατερίνα Ατσάρου τόνισε ότι δεν πρέπει να περιμένουμε κανείς να οργανώσει μία τέτοια συνάντηση, να του δίνουμε συγχαρητήρια και στο τέλος να καταλήγει μία φιλολογική βραδιά, πρέπει οι συναντήσεις που γίνονται να έχουν ουσία και να παίρνοντας αποφάσεις. Ο κ. Γρηγορόπουλος από την πλευρά του αναφέρθηκε στο σοβαρό πρόβλημα υπό στελέχωσης της Αστυνομικής δύναμης στα νησιά μας ιδίως το καλοκαίρι και μάλιστα για ένα νευραλγικό σημείο όπως είναι το αεροδρόμιο , με τον κ. Γαλιατσάτο να απαντάει ότι το θέμα θα λυθεί άμεσα. Όλοι μίλησαν για την ανάγκη βελτίωσης των υπηρεσιών με έμφαση στα τοπικά προϊόντα και στην παραδοσιακή τοπική κουζίνα αλλά και στην εκπαίδευση όλων όσων ασχολούνται με τον τουρισμό.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ2

1-DSC08080 1-DSC08081 1-DSC08083 1-DSC08085 1-DSC08087 1-DSC08090 1-DSC08096 1-DSC08100 1-DSC08104 1-DSC08105 1-DSC08111 1-DSC08114 1-DSC08116 1-DSC08119 1-DSC08123 1-DSC08126 1-DSC08129 1-DSC08132

 

 
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις