Έγινε η διημερίδα με θέμα την ανατομία του Bullying και άλλων μορφών επιθετικότητας

Μία άκρως σημαντική διημερίδα ολοκληρώθηκε σήμερα στο Δημοτικό Θέατρο Ο Κέφαλος με θέμα: “Η ανατομία του bullying και άλλων μορφών επιθετικότητας”.

Ένα θέμα επίκαιρο, με ανησυχητικές διαστάσεις με πιο τρανταχτό παράδειγμα, τα πρόσφατα δραματικά γεγονότα που όλοι γνωρίζουμε, την διημερίδα διοργάνωσε το Κέντρο Ημέρας Ψυχικής Υγείας Αργοστολίου σε μία προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των γονέων αλλά και των εκπαιδευτικών του νομού μας σε θέματα σχολικής και ενδοοικογενειακής βίας.

Αυτό αποτέλεσε και το έναυσμα για την πραγματοποίηση της ενδιαφέρουσας και επιμορφωτικής ημερίδας σε συνεργασία με το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και συγκεκριμένα με το Τμήμα Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων που ετοίμασαν ένα χαρακτηριστικό βίντεο με θέμα την σχολική βία.

Νωρίτερα σήμερα το απόγευμα έγινε κεκλεισμένων των θυρών ενημέρωση των εκπαιδευτικών και των γονέων με τη μορφή workshop με θέμα, “Η αντιμετώπιση της επιθετικότητας στο σχολείο. Πρόγραμμα επέμβασης”. Με ομιλήτρια την Ψυχολόγο του Κέντρου Ημέρας Ψυχικής Υγείας Αργοστολίου κα Ρεγγίνα Γιαννάκη.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Ευάγγελος Κεκάτος ο οποίος χαιρέτισε την ημερίδα και τόνισε το πόσο σημαντικό είναι να σταματήσουν αυτού του είδους τα ακραία φαινόμενα από τα σχολεία.

Την ημερίδα άνοιξε ο Συντονιστής ψυχίατρος και επιστημονικά υπεύθυνου του Κέντρου Ημέρας κ. Γεώργιος Θεολόγος ο οποίος αναφέρθηκε στην κατανόηση του φαινομένου της επιθετικότητας, τους λόγους και τις αιτίες που τα παιδιά ή ενήλικες οδηγούνται σε πράξεις βίας. Στη συνέχεια στο βήμα ανέβηκε ο κ. Ανάργυρος Κουμπαρέλης καθηγητής Εφαρμογών Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας ΑΤΕΙ ο οποίος μίλησε για αυτό που ονομάζουμε “Bullying” ή αλλιώς εκφοβισμός ενώ αμέσως μετά το τέλος της ομιλίας του έγινε η παρουσίαση του βίντεο που ετοίμασαν οι φοιτητές του ΤΕΙ.

Η κοινωνική λειτουργός κα Γεωργία Βρεττού, μίλησε για την ενδοοικογενειακή βία και πως εκδηλώνεται, ενώ η κα Γιαννάκη ενημέρωσε το κόσμο που βρέθηκε στην εκδήλωση για την σεξουαλική κακοποίηση, ο κ. Θεολόγος παίρνοντας ξανά τον λόγο αναφέρθηκε στο Bullying, και άλλες μορφές επιθετικότητας και ψυχιατρικές διαταραχές, όπως η σχιζοφρένεια και η κατάθλιψη. Συνέχισε με τους λόγους που οδηγούν τα άτομα που έχουν υποστεί βία σε αυτοκτονία ή ανθρωποκτονία. Η ημερίδα συνεχίστηκε με το θέμα της Παραφύλαξης ή stalking, και το Microaggression (“Λεπτή” διάκριση), η ημερίδα τελείωσε με συζήτηση πάνω στα θέματα που προβληματίζουν γονείς και εκπαιδευτικούς.

 

1-DSC08044 1-DSC08045 1-DSC08051 1-DSC08052 1-DSC08054 1-DSC08055 1-DSC08057 1-DSC08060 1-DSC08062 1-DSC08063 1-DSC08064 1-DSC08065 1-DSC08066 1-DSC08067 1-DSC08069 1-DSC08070 1-DSC08072 1-DSC08074 1-DSC08076 1-DSC08079




Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις