ΕΛΜΕΚΙ: Καμιά ανοχή στην εγκληματική πολιτική των ιμπεριαλιστών για τους μετανάστες!!!

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει ότι η νέα εκατόμβη νεκρών μεταναστών συνιστά εγκληματική ενέργεια εκ μέρους του ιμπεριαλισμού (ΕΕ, ΝΑΤΟ κλπ), που υποκριτικά χύνει κροκοδείλια δάκρυα και δήθεν παίρνει μέτρα. Εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες βρίσκονται όμηροι στα νύχια του.

Οι ιμπεριαλιστές αξιοποιούν ανθρώπους – θύματα των πολιτικών και των πολέμων τους – ως διαπραγματευτικό χαρτί στη μεταξύ τους φαγωμάρα για τα πετρέλαια, τους δρόμους των αγωγών και των αγορών, τον έλεγχο της περιοχής. Η Μεσόγειος γεμίζει πτώματα, όσοι γλιτώσουν ζουν κυνηγημένοι από την καταστολή, την άγρια εκμετάλλευση των αφεντικών, το μαχαίρι του φασίστα. Στην Ελλάδα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζει την πολιτική της ΕΕ που εφάρμοζαν και οι προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις, η οποία θέλει τη μετατροπή της χώρας σε «αποθήκη ψυχών».

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ απαιτεί:

  1. Καμία συμμετοχή, καμία εμπλοκή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που γίνονται και σε αυτές που ετοιμάζονται.
  2. Κανένας εργαζόμενος να μην παρασυρθεί από τα προσχήματα των ιμπεριαλιστών.
  3. Απειθαρχία στο Δουβλίνο και τη Σένγκεν, που εγκλωβίζουν ανθρώπους στη χώρα μας.
  4. Άσυλο στους πρόσφυγες και ταξιδιωτικά έγγραφα για να ταξιδέψουν όπου επιθυμούν με γρήγορες, αξιόπιστες και δίκαιες διαδικασίες, με την αύξηση των γραφείων ασύλου και του προσωπικού τους.
  5. Ανθρώπινοι ανοιχτοί χώροι προσωρινής φιλοξενίας, όπου θα παρέχονται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σίτιση και ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, δωρεάν νομική αρωγή και διερμηνεία, καταγραφή και διευθέτηση των πρώτων αναγκών τους. Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
  6. Νομιμοποίηση των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας και έχουν αποκτήσει βιοτικούς δεσμούς.
  7. Να απομακρυνθούν ο FRONTEX και οι άλλοι ευρωενωσιακοί μηχανισμοί καταστολής μεταναστών στα σύνορα, που κάθε άλλο παρά διασφαλίζουν τη διάσωση των προσφύγων και μεταναστών, όπως έδειξε και σειρά άλλων τραγικών περιστατικών.

Αργοστόλι 22/04/2015

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

Ο Οργανωτικός ΓραμματέαςΓεωργόπουλος ΔιονύσηςΦαρακλός Βαγγέλης
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις