Χτύπημα από Σλοβενία: Εμείς κάνουμε περικοπές και οι Ελληνες χρησιμοποιούν τα πακέτα βοήθειας για αυξήσεις

Την στιγμή που η διαπραγμάτευση έχει χτυπήσει «κόκκινο» και τα διεθνή ΜΜΕ αναφέρουν ότι οι δανειστές έχουν αρχίσει να κουράζονται, φαίνεται πως και οι μικρές χώρες της Ευρωζώνης αρχίζουν να καταφέρονται κατά της Ελλάδας.

Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα της εφημερίδας Slovenian Times, η οποία φιλοξενείς δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της χώρας, Ντούσαν Μράμορ.

Ο κ. Μράμορ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «Την ώρα που η Σλοβενία κόβει μισθούς και κάνει περικοπές παντού, η ελληνική κυβέρνηση ανακοινώνει ότι σχεδιάζει αυξήσεις στις συντάξεις, προσλήψεις στο Δημόσιο και ζητάει περαιτέρω κούρεμα στις υποχρεώσεις της».

Παράλληλα, η οικονομική ιστοσελίδα Seeking Alpha επισημαίνει ότι η Σλοβενία, η οποία έχει έκθεση στο ελληνικό χρέος 2,7% του ΑΕΠ της, εκτιμά ότι η Ελλάδα χρησιμοποιεί τα πακέτα διάσωσης για να δώσει αυξήσεις και στη συνέχεια να ζητήσει διαγραφή χρέους.

«Οι φορολογούμενοι στη Σλοβενία, συνεχίζει το άρθρο, δεν θα δουν κάτι τέτοιοι με καθόλου καλό μάτι, αφού οι ίδιοι λαμβάνουν συντάξεις πολύ χαμηλότερες από εκείνες των Ελλήνων» αναφέρει χαρακτηριστικά η ιστοσελίδα.

Πηγή:  http://www.iefimerida.gr/
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις