Έγινε η παρουσίαση του ντοκιμαντέρ “Λουλούδια του Πελάγους”

Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του συγκινητικού και επιμορφωτικού ντοκιμαντέρ για την Κεφαλονιά και Ιθάκη, με τον τίτλο, Λούλουδια του πελάγους, που επιμελήθηκε ο συμπατριώτης μας δημοσιογράφος, Γιώργος Μεσσάρης.

Η αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Θεάτρου Ο Κέφαλος, γέμισε ασφυκτικά με φίλους, εκπροσώπους φορέων, εκπαιδευτικούς και ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού, καθώς στόχος του ντοκιμαντέρ είναι η προβολή και διαφήμιση της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης.

Πραγματικά δεν έπεφτε καρφίτσα, στο Δημοτικό Θέατρο με τους καλεσμένους να ανυπομονούν να ξεκινήσει η προβολή του ντοκιμαντέρ, με γυρίσματα σε Αυστραλία, Κεφαλονιά, Ιθάκη και Ρωσία, αφού ως γνωστόν σε κάθε γωνιά του κόσμου υπάρχει και ένας Κεφαλονίτης ή Θιακός, με τον  κ. Μεσσάρη και τους συνεργάτες του, να αναλαμβάνουν να φέρουν εις πέρας μία δύσκολη αποστολή, καθώς έπρεπε να καλύψουν την ιστορία, κουλτούρα και πολιτισμό αιώνων μέσα σε μόνο 71 λεπτά που διαρκεί το φιλμ.

Μπορούμε να πούμε ότι το θερμό χειροκρότημα που εισέπραξε ο κ. Μεσσάρης αμέσως μετά το τέλος του ντοκιμαντέρ αποτελεί τρανή απόδειξη της σίγουρης επιτυχίας του όλου εγχειρήματος, με το ντοκιμαντέρ να πλέκει αρμονικά τα υπέροχα τοπία, την άγρια φύση, τις μαγικές παραλίες, τα γεωλογικά φαινόμενα, τον “μυστηριώδη” και επιβλητικό Αίνο με τα καταπληκτικά άγρια άλογα, τους αρχαιολογικούς χώρους και τα Ενετικά κάστρα του Αγίου Γεωργίου και της Άσσου, τα Μοναστήρια και τις Μονές που είναι διάσπαρτα σε όλο το νησί, και κρύβουν μέσα τους ανεκτίμητους θησαυρούς ιστορικής αξίας και όχι μόνο,  την καταστροφή που άφησε πίσω του ο σεισμός του 1953 αλλά και οι πρόσφατοι σεισμοί που πλήγωσαν την περιοχή της Παλλικής.

Από το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι μεγάλες προσωπικότητες που έχει γεννήσει αυτός ο τόπος, όπως ο Νίκος Καββαδίας, οι αδελφοί Χαρμπούρη, οι αδελφοί Λειχούδη, ο Χουάν Ντε Φούκα (Ιωάννης Φωκάς), ο Κωνσταντίνος Γεράκης, ο Φωτεινός Πανάς, ο Γεώργιος Μολφέτας, ο Ανδρέας Λασκαράτος και τόσοι άλλοι που άφησαν πίσω τους σημαντικό έργο και μία βαριά κληρονομιά για τις επόμενες γενιές. Συγκίνησε η ιστορία του παππού και της γιαγιάς που περιμένουν τα παιδιά και τα εγγόνια τους από την Αυστραλία για τις διακοπές του καλοκαιριού που μιλάει στην καρδιά κάθε απόδημου που νοσταλγεί την επιστροφή στην πατρίδα έστω και για λίγο.

Στην πολύ όμορφη εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Σπύρος Γαλιατσάτος, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Ευάγγελος Κεκάτος, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, Βασίλης Ρουχωτάς, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων, Γεράσιμος Τιμοθεάτος, ο Πρόεδρος της μη κερδοσκοπικής εταιρείας FILIA, Νίκος Μεσσάρης με τη σύζυγό του Μιλένα Μεσσάρη, ο Τουριστικός Πράκτορας, Σπύρος Κατσούρης, ο καθηγητής Πέτρος Πετράτος, ο Γιώργος Ποταμιάνος καθώς και οι Βούλγαροι δημοσιογράφοι και τουριστικοί πράκτορες που βρίσκονται αυτές τις μέρες στο νησί μας.

1-DSC07928 1-DSC07932 1-DSC07933 1-DSC07936 1-DSC07939 1-DSC07941 1-DSC07942 1-DSC07943 1-DSC07944 1-DSC07948 1-DSC07949 1-DSC07950 1-DSC07951 1-DSC07952 1-DSC07955 1-DSC07958 1-DSC07959
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις