Ενθουσιασμένη η Πρέσβης του Βιετνάμ με την Κεφαλονιά-Συναντήθηκε με Δήμαρχο και Αντιπεριφερειάρχη

Συνάντηση με την Πρέσβη του Βιετνάμ Tran Thi Ha Phoung είχε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς, Αλέξανδρος Παρίσης.

Στην εθιμοτυπική συνάντηση παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Ευάγγελος Κεκάτος, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Λειβαθούς, Ηλίας Κουρκουμέλης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Νίκος Ανουσάκης και φυσικά ο επιχειρηματίας Ντάνι Γιακουμάτος ο οποίος ήταν και αυτός που προσκάλεσε την κα Πρέσβη να επισκεφθεί την Κεφαλονιά. Η κα Tran Thi Ha Phoung είναι τέσσερις μήνες περίπου που ανέλαβε τα καθήκοντά της, και όπως η ίδια ανέφερε, αποφάσισε να ξεκινήσει τις διπλωματικές επαφές της από την Κεφαλονιά με την καθώς υπάρχει ήδη μία πρώτη θετική επαφή με τον προηγούμενο Πρέσβη που είχε επισκεφθεί το νησί μας πριν δύο χρόνια.

Η κα Phoung όπως μας εκμυστηρεύτηκε ανυπομονούσε να έρθει στην Κεφαλονιά, με τον προκάτοχό της να έχει αποκομίσει τις καλύτερες εντυπώσεις κατά την επίσκεψή του εδώ, έτσι λοιπόν αποφάσισε να έρθει και να γνωρίσει από κοντά όλα αυτά που έχει να προσφέρει το νησί μας, τουριστικά και οικονομικά, με το Βιετνάμ να ενδιαφέρεται για επενδύσεις και συνεργασία με την Ελλάδα και ειδικότερα με την Κεφαλονιά, απόδειξη ότι την κα Πρέσβη συνόδευε ο Εμπορικός Ακόλουθος της Πρεσβείας κ. Pham Huu Duc.

Η Πρεσβεία του Βιετνάμ σε μία προσπάθεια σύσφιξης των σχέσεων με την Ελλάδα, επ’ ευκαιρίας και των 40 χρόνων φιλίας και συνεργασίας με τη χώρα μας, θα πραγματοποιήσει πολιτιστικές εκδηλώσεις και συμπόσια έτσι ώστε ο κόσμος να ενημερωθεί για την αγορά του Βιετνάμ αλλά και οι επιχειρηματίες του Βιετνάμ να γνωρίσουν τα τοπικά προϊόντα και να αναπτυχθούν εμπορικοί και πολιτιστικοί δεσμοί μεταξύ των δύο χωρών και της Κεφαλονιάς ειδικότερα.

Στη συνέχεια έγινε ανταλλαγή δώρων με τον Δήμαρχο Αλέξανδρο Παρίση να προσφέρει πλακέτα με το έμβλημα του Δήμου Κεφαλονιάς και η Πρέσβης του Βιετνάμ να προσφέρει με τη σειρά της ένα πολύ όμορφο Βιετναμέζικο αναμνηστικό δώρο. Η κα Πρέσβης τόνισε το πόσο ενθουσιασμένη είναι που βρίσκεται στο νησί μας ενώ διαπίστωσε ότι υπάρχουν πολλοί τομείς πάνω στους οποίους θα μπορούσε να υπάρξει μία στενότερη συνεργασία προς όφελος και των δύο πλευρών.

Η κα Phoung συνοδευόμενη πάντα από τον Εμπορικό Ακόλουθο κ. Duc και τον επιχειρηματία Ντάνι Γιακουμάτο εν συνεχεία μετέβησαν στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας όπου είχαν ολιγόλεπτη συνομιλία με τον Αντιπεριφερειάρχη, Παναγή Δρακουλόγκωνα, ο οποίος εξέφρασε το σεβασμό και την εκτίμηση του ελληνικού λαού για την μεγάλη ιστορία του Βιετνάμ και τους αγώνες που έδωσε ενάντια στον ιμπεριαλισμό.

1-DSC07484 1-DSC07485 1-DSC07489 1-DSC07490 1-DSC07492 1-DSC07494 1-DSC07498 1-DSC07500 1-DSC07502 1-DSC07508 1-DSC07510 1-DSC07512 1-DSC07515 1-DSC07518 1-DSC07519 1-DSC07522 1-DSC07524 1-DSC07528 1-DSC07530
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις