Το 17ο Παγκόσμιο συνέδριο Δασοπονίας τον Οκτώβρη στην Κεφαλονιά

Το 17ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δασοπονίας θα λάβει χώρα στην Κεφαλονιά από τις 4 έως τις 7 Οκτωβρίου, με θέμα “Η συμβολή της σύγχρονης Δασοπονίας και των προστατευόμενων περιοχών στη βιώσιμη ανάπτυξη”.

Το Συνέδριο είναι μία συνδιοργάνωση του Φορέα Διαχείρισης Ενικού Δρυμού Αίνου και της Ελληνικής Δασολογικής Εταιρείας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας και Ιθάκηςκι το Δήμο Κεφαλονιάς.

Στα πλαίσια του Πανελλήνιου Συνεδρίου Δασοπονίας παραχωρήηθηκε συνέντευξη τύπου των Φορέων που συμμετέχουν για την ενημέρωση του κοινού. Στην συνέντευξη παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Ευάγγελος Κεκάτος, η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου, Γεωργία Καμάρη, ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Δασολογικής Εταιρείας Μάριος Τρίγκας, η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Δασών, Άννα Λύτρα, ο συντονιστής του Φορέα Μιχάλης Ξανθάκης,ο κ. Μόσχος Τομπαζιώτης από τη Διεύθυνση Δασών και ο Τουριστικός Πράκτορας Σπύρος Κατσούρης.

Στο πολύ σημαντικό συνέδριο που σκοπό έχει να αναδείξει την δασολογία ενώ σε αυτό αναμένεται να συμμετέχουν πάνω πεντακόσιοι διακεκριμένοι επιστήμονες, ερευνητές, επαγγελματίες, δασολόγοι, σύνεδροι από όλη την Ελλάδα. Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμούς κ. Κεκάτος αναφέρθηκε στο πολύ σπουδαίο έργο που γίνεται από τον Φορέα Διαχείρισης Αίνου, και το οποίο χρειάζεται την στήριξη του Δήμου Κεφαλονιάς για να αναδειχθεί όπως του αρμόζει, η Κεφαλονιά πρωταγωνιστεί σε αυτό το παγκόσμιας εμβέλειας συνέδριο με τον Εθνικό Δρυμό Αίνου να αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς ορεινούς όγκους της Μεσογείου. Ο κ. Κεκάτος τόνισε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του ότι ο Φορέας Εθνικού Δρυμού Αίνου θα έχει δυναμική παρουσία στο Μάινχαιμ της Γερμανίας, ενώ μας αποκάλυψε ότι συζητήθηκε η ένταξη του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου, στο φάκελο που θα καταθέσει η Δημοτική Αρχή για ένταξη στα Παγκόσμια Μνημεία Φυσικής Ομορφιάς της Unesco.

ΔΑΣΟΠΟΝΙΑ

1-DSC07182 1-DSC07173 1-DSC07170 1-DSC07169 1-DSC07168 1-DSC07166 1-DSC07165 1-DSC07163 1-DSC07162 1-DSC07161 1-DSC07160
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις