Χρήστος Άνθης: Επερώτηση σχετικά με το επαρχιακό οδικό δίκτυο Παλικής

ΑΝΘΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Επικεφαλής Παράταξης
ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΘΕΛΗΣΗ

Κέρκυρα 03/04/2015
Αντιπρόεδρος Περιφερειακού
Συμβουλίου Ιονίων Νήσων


Ε Π Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η Νο 9

Κύριε Περιφερειάρχα:

Αυτό το διάστημα πραγματοποιούνται εργασίες αποκατάστασης του επαρχιακού οδικού δικτύου στην Παλλική σε κατά τόπους σημεία.
Τόσο στο δρόμο από το Ληξούρι προς τα χωριά της Ανωγής, όσο και στο δρόμο Ληξουρίου – Αργοστολίου επισκευάζεται το δίκτυο, σε πολύ περιορισμένα σημεία, με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς, παρά τον ερχομό και της τουριστικής σεζόν.
Σύμφωνα με την υπάρχουσα κατάσταση, έτσι όπως διαμορφώθηκε μετά τους σεισμούς, όλοι οι επαρχιακοί δρόμοι σε πολλά σημεία, χρήζουν άμεσης επισκευής. Τόσο ο επαρχιακός από το Ληξούρι προς τα Χαβδάτα όσο και αυτός από το Ληξούρι προς τα χωριά της Κατωγής αλλά και αυτός από το Ληξούρι προς τα Δελλαπορτάτα και το Σκινέα, παρουσιάζουν εκτεταμένες βλάβες, όπως μας ενημερώνει ο κ. Σταύρος Λυκούδης, υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης του ψηφοδελτίου μας για την Π.Ε. Κεφαλονιάς.
Σε πολλά σημεία, γνωρίζετε και εσείς ότι η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται με μεγάλη επικινδυνότητα. Η κάτοικοι της Παλλικής αισθάνονται εγκαταλειμμένοι, καθότι όσα τους είχαν υποσχεθεί δεν έγιναν πράξη. Οφείλουμε να κάνουμε κάτι για αυτό αποδίδοντας έργο με εντατικότερους ρυθμούς .
Η προσπάθεια ανασυγκρότησης της σεισμόπληκτης Κεφαλονιάς είναι μια υπόθεση που πρέπει να την αντιμετωπίσουμε ενωμένοι.

Για τα παραπάνω ερωτάσθε:

1. Να μας ενημερώσετε για ποιο λόγο καθυστερεί τόσο πολύ η αποκατάσταση των επαρχιακών οδών που αναφέρθησαν παραπάνω;
2. Σκοπεύετε να επισπεύσετε την επισκευή του επαρχιακού δικτύου και αν ναι με ποιο τρόπο;
3. Ποια τμήματα των επαρχιακών οδών είναι σε πρώτη προτεραιότητα;

Χρήστος Κ. Άνθης
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις