Η ιδέα του εθελοντισμού παραμένει ακόμα ζωντανή

Η ιδέα του εθελοντισμού παραμένει ζωντανή και ακόμα πιο επίκαιρη ειδικά αυτές τις δύσκολες στιγμές που αντιμετωπίζουμε όλοι λόγω της οικονομικής κρίσης.

Οι άνθρωποι είναι “κουμπωμένοι”, κλεισμένοι στον εαυτό τους και δεν βλέπουν ή δεν θέλουν να δουν, τι συμβαίνει γύρω τους, επηρεασμένοι από τα προσωπικά προβλήματά τους.

Είναι σημαντικό όμως να αναφέρουμε την μεγάλη δράση εθελοντικών ομάδων όπου προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αγόγγυστα, με αισθήματα αλτρουισμού και αλληλεγγύης και είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν όπου και όταν τους ζητηθεί. Βέβαια δεν χρειάζεται να ανήκεις σε κάποια ομάδα ή φορέα για να προσφέρεις, ο οποιοσδήποτε μπορεί να γίνει εθελοντής και δεν πρέπει να διστάζουμε να δίνουμε ένα χέρι βοηθείας στον συνάνθρωπό μας που υποφέρει.

Αφιέρωμα στα ιδεώδη του εθελοντισμού πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο “Ο Κέφαλος”, που διοργάνωσε ο Σύλλογος “Γνώσεις Πανόραμα” υπό την αιγίδα του Δήμου Κεφαλονιάς. Το πάνελ της επιτροπής υπεύθυνο για την ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης αποτελείτο από το μέλος του Συλλόγου, Παναγή Παυλάτο και τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού, Ευάγγελο Κεκάτο. Την όλη οργάνωση και συντονισμό της υπέροχης και συγκινητικής εκδήλωσης είχε αναλάβει η κα Βίρνα Κολαϊτη.

Μερικί από τους ομιλητές που ανέλυσαν την έννοια του εθελοντισμού, η οποία παίρνει πολλές μορφές, όπως δωρεά οργάνων και αίματος, συμμετοχή σε προγράμματα καθαριότητας της πόλης, βοήθεια σε ηλικιωμένους, βοήθεια σε φυσικές καταστροφές κ.ά. Ο Πρόεδρος του Γηροκομείου Γεράσιμος Αποστολάτος, τόνισε μεταξύ άλλων ότι η χώρα μας έχει μείνει πίσω στα θέματα εθελοντισμού, η ιατρός παθολόγος Σοφία Ζαφειράτου, μίλησε για προσφορά οργάνων και σώματος, η Αρχηγός του 1ου Συστήματος Προσκόπων, Ισμήμη Κρεμμύδα, αναφέρθηκε στις δράσεις των προσκόπων, ο Διευθυντής της ΕΠΑΣ Βοηθών Νοσηλευτών, μίλησε για την πολύ σημαντική προσφορά των νοσηλευτών και νοσηλευτριών και τα πολύ χρήσιμα και εξειδικευμένα σεμινάρια που πραγματοποιεί, η Χριστιάνα Μιχαλιτσιάνου, εκπροσώπησε τον Σύλλογο RSF Hellas, ενώ η κα Μίνα Μαγουλά, αναφέρθηκε σε προσωπικά βιώματα και πολλοί άλλοι.

Συγκεκριμένα η RSF Hellas, είναι σύλλογος με έδρα στο Μοσχάτο, τα μέλη μας συμμετείχαν σε επιχειρήσεις από το 2004 ως αυτόνομη ομάδα και από το 2011 λειτουργεί με τη μορφή συλλόγου με αναγνώριση του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Η RSF Hellas είναι Ενταγμένη στο Μητρώο Εθελοντικών Οργανώσεων και αναγνωρισμένη από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών – Προστασίας του Πολίτη ως Ομάδα Τηλεπικοινωνιών και Πρώτων Βοηθειών (2011),

Είναι αναγνωρισμένη από το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ως Ραδιοερασιτεχνικός Σύλλογος (2011)* (*Σύλλογος Ερασιτεχνών Αδειούχων Ασυρματιστών).

Ευχάριστο διάλειμμα κράτησε ο μαέστρος της Χορωδίας Λειβαθούς, Βασίλης Καλογηράς με την κιθάρα του, ενώ στο βιολί έπαιξαν ο κ. Επαμεινώνδας Τσιμάς μέλος τους ΚΑΠΗ, και η μικρή Ελενίτσα στο βιολί.

1-DSC06173 1-DSC06174 1-DSC06175 1-DSC06177 1-DSC06178 1-DSC06179 1-DSC06182 1-DSC06186 1-DSC06188 1-DSC06189 1-DSC06190 1-DSC06193 1-DSC06199 1-DSC06201 1-DSC06204

1-DSC06207 1-DSC06209 1-DSC06211
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις