Συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου – 50% μείωση τελών στο Ληξούρι!

Στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Κέφαλος» πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής για την συζήτηση και την λήψη αποφάσεων των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.

Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ κ. Άγγελος Κωνσταντάκης ως αντίδραση για τα χρήματα που ξοδεύτηκαν το 2010 στην Παλλική για την χρήση πυροτεχνημάτων τόνισε ότι ΚΕΔΗΚΕ έχει προσπαθήσει και έχει καταφέρει να πραγματοποιεί αρκετές πολιτιστικές εκδηλώσεις με υψηλό ποιοτικό επίπεδο και χαμηλά κονδύλια σε σχέση με τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές. Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή Παλικής ξόδεψε 11.000 ευρώ σε πυροτεχνήματα, χρήματα που δεν έχει χαλάσει η ΚΕΔΗΚΕ για ολόκληρη την Κεφαλονιά.

Στη συνέχεια στο θέμα της ημερήσιας διάταξης σχετικά με τον καθορισμό τελών κοινοχρήστων χώρων του Δήμου Κεφαλονιάς ο Αντιδήμαρχος Παλλικής κ. Αλέξης Μοσχονάς πρότεινε την μείωση στο 50 % των τελών για το Ληξούρι μετά από διαβούλευση με τους επαγγελματίες. Ο Αντιδήμαρχος Αργοστολίου και Σάμης κ. Διονύσης Λυκούδης στην τοποθέτησή του τόνισε ότι η απόφαση αυτή έγινε διότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στην περιοχή με την επίσκεψη των τουριστών λόγω των σεισμών.

Ως δεύτερο θέμα ο κ. Λυκούδης στη τοποθέτηση του ανέφερε τα τέλη για τα ψυγεία που τοποθετούνται στους κοινόχρηστους χώρους. Είναι μια τριτοκοσμική εικόνα για την Κεφαλονιά, διότι το νησί αυτό έχει ένα πρόσωπο στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο. Δεν είναι ανάγκη οι επαγγελματίες να έχουν τα ψυγεία τους πάνω στις κεντρικές πλατείες παρά μόνο τα περίπτερα.

Κλείνοντας ο Αντιδήμαρχος κ. Λυκούδης στην απάντηση του προς το μέλος της οικονομικής επιτροπής και Δημοτικό Σύμβουλο κ. Γκισγκίνη ανέφερε πως κανένα λαϊκό κίνημα δεν έφερε αυτή τη πρόταση για την μείωση των τελών στο 50% στους επαγγελματίες του Ληξουρίου, την έφερε η Δημοτική Αρχή μετά από διαβούλευση με τους ίδιους τους επαγγελματίες. Απευθυνόμενος προς τον κ. Γκισγκίνη ο κ. Λυκούδης τόνισε πως για ποιο λόγο δεν μίλησε ο ίδιος στον Υπουργό Υποδομών για τα έργα της Κεφαλονιάς που πρότεινε να ενταχθούν στο ΣΕΣ αλλά το μόνο που κάνει είναι η επίθεση προς τους εφοπλιστές αποφεύγοντας την ουσία.

Δε γίνεται να υπάρχει αυτός ο λαϊκισμός ούτε στην οικονομική επιτροπή, ούτε στα Δημοτικά Συμβούλια ούτε σε ολόκληρη την πολιτική.

oik1 oik11 oik10 oik9 oik8 oik7 oik2
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις