Καθαρίζουμε την Κεφαλονιά σε μιά μέρα!

Βρεθήκαμε στο γραφείο του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας και Πρασίνου Σπύρου Ματιάτου για να ενημερωθούμε για το εθελοντικό πρόγραμμα με τίτλο: “Καθαρίζουμε την Ελλάδα σε μία μέρα. Let’s do it”.

Πρόκειται για ένα πανευρωπαϊκό πρόγραμμα εθελοντισμού που συμμετέχουν όλες οι χώρες τις Ευρώπης με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κόσμου σε θέματα προστασίας και διατήρησης του περιβάλλοντος.

Ο Δήμος Κεφαλονιάς συμμετέχει για τρίτη χρονιά στο πρόγραμμα και προτάσσει ένα κάλεσμα για συμμετοχή όλων των φορέων, σχολείων, σωματείων αλλά και απλών πολιτών, αφού το η προστασία του περιβάλλοντος μας αφορά όλους, όπως έλεγαν και οι παλιοί σοφοί “η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά”, έτσι λοιπόν συμμετέχοντας συμβάλουμε όχι μόνο στην προάσπιση της υγείας μας αλλά και του πολιτισμού μας.

Στην συνέντευξη-ενημέρωση παραβρέθηκαν ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Πρασίνου Δημήτρης Ρουχωτάς και η Υπεύθυνη του προγράμματος Ευαγγελία Παπαναστασάτου, και οι δύο τόνισαν την ανάγκη για συμμετοχή όλων μας συμβάλλοντας στην διατήρηση της Κεφαλονιάς, ως το πιο καθαρό νησί.

Η περιβαλλοντική δράση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Απριλίου και το μέρος που θα καθαρίσουν θα είναι η περιοχή του Κουτάβου. Θα υπάρξει και σχετική ενημέρωση τις επόμενες ημέρες από την υπηρεσία του Δήμου Κεφαλονιάς, για τις ώρες και την διαδικασία που θα ακολουθηθεί.

1-DSC05963 1-DSC05960
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις