Συνάντηση του Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα και φορέων της Δυτικής Ελλάδας με τον Υπουργό Γ. Σταθάκη για την Πατρών – Πύργου

Την έντονη ανησυχία τους για την αναβολή της δημοπράτησης και την κατάτμηση του συνολικού έργου της Πατρών – Πύργου, εξέφρασαν στον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη, ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας και οι φορείς της Δυτικής Ελλάδας, στη διάρκεια συνάντησης που είχαν μαζί του στην Αθήνα, δηλώνοντας του, παράλληλα, πως με αυτό τον τρόπο απειλείται η ματαίωση της κατασκευής αυτού του τόσο σημαντικού αυτοκινητοδρόμου για την περιοχή μας.

Απαντώντας ο κ. Σταθάκης επιβεβαίωσε τη βούληση της κυβέρνησης, αλλά και του ιδίου, για υλοποίηση του έργου ως δημόσιο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αυτό δεν διακυβεύεται, ενώ δήλωσε πλήρη άγνοια για τα σενάρια κατάτμησης και αλλαγής της χάραξης, λόγω της ήδη υπάρχουσας απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, καθώς και του επιπλέον κόστους, ύψους 100.000.000 ευρώ.

Επιπλέον, οι φορείς της Δυτικής Ελλάδας υποστήριξαν πως προκειμένου να δημοπρατηθεί το έργο, κάτι που έχει καθυστερήσει ήδη αρκετά, είχε ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ενώ παράλληλα είχε διασφαλιστεί η χρηματοδότησή του από το νέο ΣΕΣ 2014-2020 με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο Υπουργός δεσμεύτηκε να συναντηθεί και πάλι με τους εκπροσώπους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, μέχρι το τέλος Μαΐου, οπότε και θα έχει, όπως τόνισε, πλήρη εικόνα των έργων του νέου ΕΣΠΑ.

Στη σύσκεψη που έγινε στο περιθώριο συνάντησης που είχε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας με τον Υπουργό, παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, οι βουλευτές Ηλείας Γιάννης Κουτσούκος και Κώστας Τζαβάρας, οι Αντιπεριφερειάρχες Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος και Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, οι Δήμαρχοι Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, Πηνειού Αλέκος Καστρινός, Αρχαίας Ολυμπίας Ευθύμης Κοτζιάς, Ανδραβίδας Κυλλήνης Ναμπίλ Ιωσήφ Μοράντ, ο πρώην Δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης, καθώς και οι Αντιδήμαρχοι Πύργου Ανδρέας Σκαρτσιάρης και Αρχαίας Ολυμπίας Πέτρος Γιαννακόπουλος.
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις