Ξεκίνησε με επιτυχία το σεμινάριο για την Επτανησιακή Διατροφή και Τουρισμό

Μία σειρά πολύ σημαντικών και άκρως επίκαιρων εξειδικευμένων διαλέξεων πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων με θέμα την Επτανησιακή Διατροφή και τον Τουρισμό στην αίθουσα του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας με σκοπό όπως είναι φυσικό την προβολή και προώθηση της τοπικής κουζίνας.

Οι δράσεις  ξεκίνησαν σήμερα το απόγευμα με την αίθουσα του ΤΕΙ να είναι κατάμεστη από νέους αλλά και μεγαλύτερους σε ηλικία επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της εστίασης αλλά και από ανθρώπους που ήθελαν να ενημερωθούν για το διαδίκτυο και την προβολή της επιχείρησής τους.

Οι διαλέξεις ξεκίνησαν με τον καθηγητή Αγησίλαο Κονιδάρη να μιλάει για τη χρήση του διαδικτύου ως μέσο πληροφόρησης αλλά και εργαλείο μάρκετινγκ για την προβολή και προώθηση των υπηρεσιών εστίασης και για το ρόλο των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών για την ανάπτυξη των νησιωτικών περιοχών. Με απλά λόγια ο κ. Κονιδάρης αναφέρθηκε στο πόσο χρήσιμη και ουσιαστική τη σημερινή εποχή είναι η σωστή χρήση του διαδικτύου για την προβολή ενός εστιατορίου, έτσι ώστε ο επιχειρηματίας να μπορεί να έχει το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα για το εστιατόριο του με τη χρήση του ίντερνετ αλλά και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (social media).

Το πρώτο βήμα βέβαια είναι είναι δημιουργία ενός website, μίας ιστοσελίδας δηλαδή, καθώς και σελίδας facebook και twiter, μέσα στην οποία θα παρέχονται όλες οι πληροφορίες που αφορούν την επιχείρηση για να μπορέσει ο μελλοντικός πελάτης να έχει μία εμπεριστατωμένη γνώμη πριν αποφασίσει που θα φάει κατά τη διάρκεια των διακοπών του. Ακόμα πιο εύκολη πρόσβαση έχουν και όσοι διαθέτουν ιστοσελίδες υποστηρίζουν εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα κάνοντας την επικοινωνία πιο προσιτή και άμεση.

Οι διαλέξεις θα διαρκέσουν μέχρι και την Κυριακή 22 Μαρτίου ενώ αύριο το πρωϊ θα πραγματοποιηθεί πρακτική εξάσκηση των συμμετεχόντων, σε συνεργασία με την Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδα. Η πρακτική εξάσκηση θα γίνει στις εγκαταστάσεις του πολυχώρου Mythos Catering στα Τραυλιάτα.

Το παρών στο σεμινάριο έδωσαν ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Κουρής, η πρώην Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Τζόγια Γρουζή και η Προϊσταμένη της Περιφέρειας Αλεξάνδρα Λάντου.

1-DSC05417 1-DSC05418 1-DSC05419 1-DSC05421 1-DSC05422 1-DSC05423 1-DSC05425 1-DSC05426 1-DSC05427 1-DSC05428 1-DSC05429 1-DSC05430 1-DSC05435 1-DSC05437 1-DSC05439 1-DSC05440
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις