Με ξηρό καιρό στα Αμπέλια τονίζει ο Ε.Α.Σ.

Ο Ενιαίος Αγροτικός Συνεταιρισμός ενημερώνει τον Θιακο – Κεφαλλονίτη Επίδοξο Αμπελουργό για την σημασία του κλαδέματος των αμπελιών.
Το κλάδεμα όταν γίνεται όσο πιο καθυστερημένα ελαχιστοποιεί το κίνδυνο προσβολών από μύκητες του ξύλου ( Ίσκα, Ευτυπίωση) που μπορούν να ζημιώσουν σοβαρά τους ντόπιους αμπελώνες. Ο υγρός καιρός, ο άνεμος και οι μεγάλες τομές κλαδέματος ευνοούν τις μολύνσεις. Αν βρέξει κατά το κλάδεμα, αυτό διακόπτεται και επαναλαμβάνεται τρεις ημέρες τουλάχιστον μετά το τέλος της βροχής.
Εφαρμόζοντας το όψιμο κλάδεμα στις αρχές της άνοιξης, στα κλήματα που έχουν κλαδευτεί παρατηρείται άφθονη δακρύρροια που έχει ως αποτέλεσμα να διευκολύνεται η παγοκαταστροφή ή το σάπισμα των νέων βλαστών που βρέχονται.
Ο Ε.Α.Σ. τονίζει ότι το αμπέλι όταν το εγκαταλείψουμε, αποκτά μεγάλες κληματίδες ενώ τα τσαμπιά και οι ρώγες παραμένουν μικρά. Το κλάδεμα με ξηρό καιρό εξασφαλίζει την αύξηση στην παραγωγή καθώς και την καλύτερη ποιότητα στα σταφύλια και στα κρασιά μας.

Από τον Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις