Γιώργος Καλούδης: Προσωρινά αποτρέψαμε την κατεδάφιση, των Μώλων

Συμμετείχαμε σήμερα από το πρωί στη Δασιά της Κέρκυρας ενεργά και μαχητικά στον αγώνα των κα’ι’κέρηδων, βαρκάρηδων, επαγγελματιών των θαλάσσιων σπορ (θαλάσσιο σκι, αλεξίπτωτο κ.λ.π.) εστιατόρων, για να αποτρέψουμε την κατεδάφιση των πόντηδων-εξεδρών σε όλο το νησί της Κέρκυρας αρχής γεννωμένης από την Δασιά. Την διαδικασία αυτή την κινεί η κτηματική εταιρεία του δημοσίου η οποία επίσης κατευθύνεται από την κυβέρνηση.

Θυμίζουμε ότι τον Αύγουστο του 2014 η κατ’όνομα βουλευτές Κέρκυρας Γκερέκου και Δένδιας ψήφισαν την κατάργηση της διεύθυνσης κτηματικής εταιρείας του δημοσίου και την μεταφορά της στην Πάτρα: Τόσο αγαπούσαν την Κέρκυρα: Όσο και οι κοτζαμπάσηδες της Αθήνας.
Η σχεδιασμένη από τους βουνίσιους κατεδάφιση των πόντηδων-μώλων-ξύλινων εξεδρών.
Αυτό θα ήταν μια εγκληματική ενέργεια για τα ζωτικά συμφέροντα της Κέρκυρας.
Προσωρινά επιτεύχθηκε. Είναι θετικό που στην κινητοποίηση παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Κερκυραίων κ. Νικολούζος και ο περιφερειάρχης κ. Γαλιατσάτος μολονότι είχαν υποσχεθεί προφορικά ότι δεν θα φτάναμε σε αυτό το σημείο δηλαδή να έρθει με εντολή εισαγγελέα επίλεκτη μονάδα του λιμενικού σώματος ως υποστήριξη του συνεργείου κατεδάφισης και των μηχανικών της κτηματικής εταιρείας του δημοσίου.
Ο κίνδυνος συνεχίζει να υπάρχει διότι η κυβέρνηση δεν ανέστειλε την διαδικασία κατεδάφισης.
Το θέμα το αναδείξαμε πρώτοι εμείς στις 04/03/2015 ζητώντας κατεπείγουσα συνεδρίαση του περιφερειακού και δημοτικού συμβουλίου. Εάν είχε συμβεί αυτό και είχαμε εισακουστεί δεν θα είχαμε φθάσει στο σημερινό σημείο. Τα αντανακλαστικά των εξουσιών για τον επικείμενο κίνδυνο είναι πολύ χαμηλά.
Η πρότασή μας- θέση μας:
Οι πόντηδες-μώλοι-εξέδρες να περιέλθουν άμεσα με κυβερνητική πράξη στην κυριότητα του Δήμου ο οποίος θα τις νοικιάζει στους επαγγελματίες για μια πενταετία όπως και τις παραλίες, δηλαδή θα πληρώνουν ενοίκιο στο Δήμο, ώστε τα χρήματα να μένουν στην Κέρκυρα κι όχι να πηγαίνουν στην Αθήνα. Καθάρισμα- επισκευή- συντήρηση- εποπτεία ευθύνη του Δήμου.
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις