Ναι στην αύξηση μισθών στον τουριστικό κλάδο υπό προϋποθέσεις, λέει ο ΣΕΤΕ

Υπέρ της σταδιακής αύξησης του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ τάχθηκε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Ανδρέας Ανδρεάδης, μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εργασίας κ. Πάνο Σκουρλέτη.

Ο κ. Ανδρεάδης ζήτησε ως αντιστάθμισμα, πάγωμα των ασφαλιστικών εισφορών για τους νέους έως 25 ετών προκειμένου να διατηρηθεί η ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων.

Οι επιχειρηματίες του τουρισμού δήλωσαν πρόθυμοι να συμμετάσχουν σε διαπραγματεύσεις για την αύξηση του μισθού στα 751 ευρώ.

Ο κ. Ανδρεάδης εκτιμά ότι οι τουρίστες φέτος θα αυξηθούν κατά 1 εκατομμύριο, αύξηση που θα εξασφαλίσει επιπλέον 60.000 θέσεις εργασίας.

Άμεσα όπως δήλωσαν οι εκπρόσωποι του ΣΕΤΕ θα προωθηθεί και το νέο πρόγραμμα – «Voucher», από το οποίο θα ωφεληθούν 8.000 άνεργοι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου, από τους ανέργους που συμμετείχαν στο περσινό πρόγραμμα το 35%, έχει παραμείνει στις ίδιες θέσεις εργασίας και μετά το τέλος του προγράμματος.

Πηγή:protothema
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις