Αποστράτευση του Αλέκου Καλαφάτη – Εξέδωσε ανακοίνωση – παραίτηση!

Όπως ήταν αναμενόμενο, τελικά ο επικεφαλής της «Ενωμένης Τετράπολης» Αλέκος Καλαφάτης με μια ανακοίνωση παραίτηση, δημοσιοποιεί την απόφαση του για αποστράτευση, επιβεβαιώνοντας τους ψιθύρους που κυκλοφορούσαν καιρό τώρα στην τοπική πολιτική πιάτσα -λόγω και της απουσίας του από τα τελευταία δημοτικά συμβούλια- που προσδιόριζαν την κίνηση της παραίτησης του, τους πρώτους μήνες του 2015. Μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει συμφωνία παράδοσης του δαχτυλιδιού αρχηγίας του συνδυασμού στο Σπύρο Σαμούρη, για αυτό άλλωστε και το κατά καιρούς σκληρό αντιπολιτευτικό ροκ και οι έντονες αντιπαραθέσεις με την δημοτική αρχή.

Σε ότι αφορά το θέμα της αντικατάστασης του Αλέκου Καλαφάτη στο δημοτικό συμβούλιο, αν και πρώτος επιλαχών είναι ο Γεράσιμος Φόρτες, σύμφωνα με πληροφορίες το πιθανότερο είναι να υποβάλει παραίτηση του και την κενή θέση στα έδρανα της ελάσσων αντιπολίτευσης θα καταλάβει ο Γρηγόρης Σταμούλης!

Παρακάτω ακολουθεί το κείμενο της ανακοίνωσης-παραίτησης του Αλέκου Καλαφάτη:

Πίστευα και πιστεύω πως ένα από τα δεινά της πολιτικής μας ζωής είναι η έλλειψη διαλόγου και συνεννόησης. Η χώρα βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση και όμως η εθνική συνεννόηση απουσιάζει. Δυστυχώς η ίδια απουσία βασιλεύει και στην τοπική πολιτική ζωή.

Κοινή ήταν η διαπίστωση πως η λειτουργία του προηγούμενου δημοτικού συμβουλίου αποτελούσε στίγμα, τόσο για την πολιτική όσο και για την κοινωνία. Από την 1η Σεπτεμβρίου 2014, κατά τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου και την εν γένει δημόσια παρουσία μου, προσπάθησα να συνεισφέρω στη δημιουργία κλίματος αλληλοσεβασμού προσώπων και παρατάξεων, πραγματικής δημοκρατικής λειτουργίας και συνεννόησης.

Πρόσφερα προς τούτο, αφειδώλευτα τη συναίνεσή μου, προς τη δημοτική αρχή. Το έπραξα ενσυνείδητα και χωρίς προαπαιτούμενα. Το έπραττα συνεχώς επί τέσσερις μήνες, πολλές φορές μάλιστα, αδικώντας την παράταξή μας και τον εαυτό μου.

Ως απάντηση εισέπραξα, όπως και τα άλλα μέλη της δημοτικής αντιπολίτευσης, συνειδητή άρνηση, απαξίωση, ειρωνεία, κομπασμό, αυταρχισμό, αδιαφάνεια, αναξιοκρατία. Το αποτέλεσμα αυτής της συμπεριφοράς είναι η λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου να είναι ακόμη χειρότερη. Μια διαρκής επονείδιστη, αδιέξοδη κατάσταση. Είναι ντροπή! Η ευθύνη βαρύνει, στο μέγιστο βαθμό, τη δημοτική αρχή.

Μπροστά σε αυτή την εικόνα είχα δύο επιλογές: Ή να ενδώσω και να γίνω συμμέτοχος στη ντροπή, συμμετέχοντας σε ένα σκυλοκαβγά ή να αποχωρήσω. Λόγω στοιχειώδους αυτοσεβασμού προτίμησα τη δεύτερη, παραιτούμενος σήμερα από δημοτικός σύμβουλος.

Ευχαριστώ τους τέσσερις συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους της «Ενωμένης Τετράπολης», που επί έξι μήνες με αλληλοκατανόηση, αλληλοεκτίμηση και αμοιβαία εμπιστοσύνη σταθήκαμε σταθεροί στις αρχές μας. Τους εύχομαι, όπως και στον αντικαταστάτη μου, καλή δύναμη.

Αλέκος Καλαφάτης

Αργοστόλι 10/3/2015
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις