Το 1st Bike Challenge στην Κεφαλονιά-Μία γιορτή για όλους τους λάτρεις του ποδηλάτου

Μία πολύ σημαντική εκδήλωση θα λάβει χώρα στην Κεφαλονιά τις 2 Μαϊου με πρωταγωνιστή τον Πόρο και τη συμμετοχή όλου του νησιού.

Μιλάμε φυσικά για την 1st Bike Challenge που θα αποτελέσει το εφαλτήριο για τον ποδηλατικό αθλητικό τουρισμό στην Κεφαλονιά, κάτι που έλειπε από το νησί μας και αναμένεται να πραγματοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία.

Οι διοργανωτές έδωσαν συνέντευξη τύπου για να γνωστοποιήσουν στο ευρύ κοινό την όλη εκδήλωση, την διαδρομή των διακοσίων δεκαπέντε χιλιομέτρων που θα καλύψει όλο το νησί και θα αποτελέσει πρόκληση για τους έμπειρους αθλητές αλλά και μία καλή δοκιμασία για όσους αγαπούν το ποδήλατο, με πολλά σημεία ξεκούρασης όπως είναι φυσικό για τους συμμετέχοντες, όπως το Ληξούρι, το Φισκάρδο και φυσικά τον Πόρο που θα αποτελέσει την αφετηρία και τον τερματισμό.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με τη στήριξη του Δήμου Κεφαλονιάς και της ΚΕΔΗΚΕ σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Όμιλο Πατρών και τον Πολιτιστικό Εξωραϊστικό Σύλλογο Πόρου “Ο Πρόνησος”. Παρών στην συνέντευξη έδωσαν ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Ευάγγελος Κεκάτος, η Πρόεδρος του Συλλόγου “Ο Πρόνησος”, Σταματία Γκιάφη, ο ταμίας του Συλλόγου Παναγής Νεόφυτος, ο πρωταθλητής της Ποδηλασίας και μέλος του Ποδηλατικού Ομίλου Πατρών, Παύλος Χαλκιόπουλος, και ο διοργανωτής του αγώνα Δημήτρης Πανταζής.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι στον αγώνα θα μπορούν να συμμετέχουν όλοι αθλητές ή μη, όσοι ασχολούνται με την ποδηλασία, όλων των ηλικιών, άσχετα αν είναι έμπειροι ή όχι καθώς σκοπός και στόχος της διοργάνωσης δεν είναι ο αγώνας αυτός καθ αυτός αλλά η συμμετοχή του κόσμου και η προβολή του νησιού μας. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η Πρόεδρος του Συλλόγου “Ο Πρόνησος” κα Γκιάφη: Δεν είναι αγώνας είναι μία γιορτή, με συμμετοχή αθλητών από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στο τέλος του αγώνα θα γίνει η απονομή των βραβείων σε όλους τους αθλητές ενώ θα ακολουθήσουν διάφορα δρώμενα και πολλές εκπλήξεις που έχουν ετοιμάσει οι διοργανωτές.

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Ευάγγελος Κεκάτος σε δηλώσεις που έκανε μετά το πέρας της συνέντευξης Τύπου είπε μεταξύ άλλων: “Η εκδήλωση αυτή είναι πολύ σημαντική για το νησί γιατί βάζει την υποδομή για την ανάπτυξη του εναλλακτικού ποδηλατικού τουρισμού στην Κεφαλονιά. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον με συμμετοχές από Αγγλία και Ολλανδία. Στην ITB είχε δώσει ο Σύλλογος υλικό το οποίο μοιράσαμε σε ξένους δημοσιογράφους”.

1-DSC05095 1-DSC05096 1-DSC05097 1-DSC05098 1-DSC05100 1-DSC05103 1-DSC05106
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις